Toni Massegú, president l'executiva de Junts per Catalunya al Bages i regidor a l'Ajuntament de Manresa, no podia amagar ahir la seva exultació pels resultats aconseguits pel partit a Manresa. «Ens esperàvem obtenir un bon resultat, però el que no ens esperàvem és que fos amb aquesta diferència i tenint en compte que ens havíem partit els vots amb el PDeCAT. El resultat és exageradament bo», celebrava. Alhora, afirmava que «això demostra que el president [Carles] Puigdemont encara és un referent a la ciutat».

Afegia al handicap d'haver-se repartit els votants amb el PDeCAT el fet que la seva campanya va tenir alguns desavantatges com ara que «dels 1.200 fanals que hi havia per penjar els cartells a Manresa ens en van tocar 45, i malgrat tot ens n'hem sortit».

Massegú també va voler posar en valor els resultats a la comarca, amb «19.500 vots, que és prop d'un 28,2%. Hem guanyat ERC de més de 3 punts i de 2.400 vots». Insistia que «portem mig any de vida» i que «quan vam començar tothom ens deia que estàvem bojos. S'ha vist que Junts està consolidat i preparat per treballar».

El regidor manresà va defugir interpretar, en el cas de Manresa, la confiança en Junts per davant d'ERC com un càstig dels votants als republicans. «El tema és que hi ha un suport explícit al president legítim que és el president Puigdemont com a símbol de la resistència, del nou rendir-se, de que hem de continuar batallant. Hi ha un tema que tothom s'ha de posar al cap i és que allò del peix al cove s'ha acabat. La gent de la nostra ciutat i del Bages hi vol ser i vol batallar», va reblar.

«Han estat molt segures»

Va expressar preocupació per l'auge de Vox. «Tots els partits democràtics hauríem de veure quin discurs fem perquè està clar que no estem trobant el to per combatre aquesta gent». Quant a la baixa participació, «està en la línia dels altres països i nacions on hi ha hagut eleccions en temps de pandèmia». Va voler «felicitar la Generalitat i l'Ajuntament perquè han estat molt segures».