Prop de 400 veïns i veïnes de Manresa han estat espectadors aquest dissabte, des del Parc de la Seu, de l'encesa de la llum i l'espectacle de drons a la zona del Cardener. Hi ha hagut dues sessions del vistós actes, el primer del qual ha tingut a les 7 de la tarda. Era un dels plats forts dels Jardins de la Llum. Malgrat la carta de presentació, l'espectacle ha començat quan faltava un minut per les 7 i només ha durat uns cinc minuts. Una estona abans, els manresans que hi eren presents han escoltat sons dels altaveus de la Torre de Santa Caterina que anunciaven l'imminent inici del show lumínic.

Una cinquantena de drons s'han enlairat formant, al ritme de la música que sonava, figures esfèriques i triangulars. A les 19:04 però, els drons s'han apagat i tres làsers verds s'han encès, formant un triangle de llum entre la Torre de Santa Caterina, La Seu i el Pou de Llum, a la falda de la Balconada. Els espectadors han restat uns minuts més a l'espera de la continuació de l'activitat, però quan han vist que ja havia finalitzat han marxat, molts d'ells amb una clara sensació de decepció.

A dos quarts de 9 del vespre, ha tingut lloc un segon ball de drons, que ha durat vuit minuts, i des del Parc de la Seu i la plaça de la Reforma l'han seguit unes 300 persones. El triangle verd dels làsers s'ha deixa fixe, cridant l'atenció dels que hi passejaven.

L'activitat ha estat visible des de la Cova Sant Ignasi, el Parc de la Seu, la Plaça de la Reforma i altres punts de la ciutat amb vistes a la Torre de Santa Caterina.

Els Jardins de Llum tenen lloc avui i demà, de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit. Inclouen tretze propostes d'autor i quatre d'entitats, repartides entre l'Anònima, el carrer del Balç, la zona del riu la Sala Gòtica de la Seu i la sala Gòtica de la Seu, on hi ha hagut cues per accedir-hi al llarg de la tarda.

L'agenda de propostes de la Llum

Una cercavila de Pep Callau i els Pepsicolen per seguir-la des dels balcons, i un llançament de pirotècnica, breu però intens són d'altres propostes de la Llum per a aquest cap de setmana. N'hi ha una vintena. L'Encesa de la Nova Llum, que organitza Òmnium cada any, se centrarà en la dissidència i tindrà lloc a l'auditori de la Plana, avui. A les 7 de la tarda i a 1/4 de 9 del vespre, es projectarà una bateria de càpsules audiovisuals que mostren l'expressió de persones enfrontant-se a la norma a través de diversos canals d'expressió. En finalitzar la primera sessió hi haurà un col·loqui. Òmnium fa una crida a fer l'encesa des de casa, amb espelmes a les finestres, balcons i terrasses. A les 8 del vespre, pel Canal Taronja i a la web de l'Ajuntament, es podrà veure la tradicional arribada de la llum i l'aigua al monument de la Llum. Demà al matí, després de la missa al Carme, hi haurà un terrabastall per commemorar la Festa de la Llum; al migdia, començarà l'espectacle itinerant de Pep Callau pels carrers i barris de Manresa i, a les 21 hores i 21 minuts, es farà en 21 punts de Manresa una breu acció de llum i de foc. Els organitzadors, El Galliner i Xàldiga, conviden la ciutadania a participar-hi sortint als balcons i encenent la llanterna dels mòbils.