Segueix-nos a les xarxes socials:

3.000 ampolles de franc per netejar l'orina dels gossos

L'Ajuntament les reparteix des d'avui als amos dels quissos censats

3.000 ampolles de franc per netejar l'orina dels gossosajm

L'Ajuntament de Manresa -a través de la regidoria de Ciutat Saludable- repartirà gratuïtament 3.000 ampolles a les persones que consten com a propietàries de gossos censats per netejar l'orina dels animals quan fan les seves necessitats en llocs públics.

La iniciativa pretén incentivar una tinença responsable dels gossos a la via i als espais públics que, a banda de millorar el manteniment i la neteja de la ciutat, faciliti la convivència entre les persones que tinguin animals i aquelles que no en són tan amants.

A Manresa consten 3.621 gossos al cens. L'Ajuntament reitera la crida a tots els veïns i veïnes perquè censin les seves mascotes.

Les ampolles que es repartiran són recipients de plàstic tou que incorporen un broc per poder tirar l'aigua i estan pensades perquè els propietaris de gossos puguin transportar l'ampolla amb comoditat durant els passejos. Es repartiran de manera gratuïta a les 2.624 persones que consten com a propietàries de gossos censats i es podran recollir a l'Edifici Infants a partir d'avui dilluns 1 de març, en horari de 9 a 14 h.

Juntament amb l'ampolla, es repartirà un tríptic i una carta on es recullen els drets dels animals i els deures dels seus propietaris, com ara l'obligatorietat de portar els animals lligats, de censar-los i d'identificar-los amb un microxip i de recollir els excrements i llançar-los a la brossa, tant en espais urbanitzats com en camins transitats. En el tríptic, també s'hi afegeix un apartat per als gossos potencialment perillosos i les obligacions que cal complir per a la seva tinença.

Prem per veure més contingut per a tu