El Casal de la Gent Gran de la Font dels Capellans ha retret al govern manresà integrat per ERC i Junts per Manresa «una mica de mala fe» a l'hora de presentar l'esmena de substitució a la moció que van portar al darrer ple municipal amb el suport dels grups de l'oposició (PSC, Fem Manresa i Ciutadans). Ho defineixen com un nou «nyap» per com està conduint aquest tema el govern.

Recorden que «el 17 de novembre del 2020 es van presentar a la residència una persona de l'Ajuntament, una de la Generalitat i dos representants de les obres, i van comunicar que, a causa de les obres de l'avinguda farien soroll, i que no constava en els plànols que en aquell lloc hi havia una residència. Quan el Casal ens vam adonar de la col·locació de les estaques que marcaven per on volien fer l'enllaç del carrer de Granollers amb l'avinguda dels Països Catalans, i que es perdia més del 50 % del jardí de la residència, vam començar a manifestar-nos en contra del projecte urbanístic».

Per part seva, fan notar que, quan «l'alcalde Marc Aloy es va adonar que els terrenys no eren municipals i que pertanyien a la Generalitat, va dissenyar a corre-cuita uns nous plànols incorporant una nova superfície de jardí. Segons ell, hi hauria més espai que l'actual. Van iniciar-se reunions -per separat- amb la Generalitat, la direcció de la residència, el Casal, la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran i les associacions de veïns amb la finalitat de convèncer més fàcilment tothom».

Lamenten que, «com s'ha pogut comprovar, tot el que ara proposa l'Ajuntament no ho tenien previst i van improvisant sobre la marxa», i remarquen que, «si vol, pot efectuar una modificació puntual del POUM. En el POUM del 1995 no hi constava cap enllaç viari que afectés el jardí de la residència. Posteriorment, l'Ajuntament hi ha fet diferents modificacions fins arribar a l'actual disseny, que és un nyap. Tot plegat ens fa veure que la modificació de l'enllaç que demanem només depèn de la seva voluntat d'escoltar aquesta reivindicació compartida per altres entitats socials i veïnals de Manresa». Passa per no fer l'enllaç com està previst perquè «pot connectar-se l'avinguda dels Països Catalans amb el carrer Rosa Sensat. A més, la connexió de la nova avinguda amb el barri de la Font dels Capellans i el de la Pujada Roja pot fer-se amb la prolongació prevista del carrer de Concepció Piniella i la nova rotonda situada uns metres més enllà de la residència, que enllaça amb el carrer del Fra Jacint Coma i Galí». I afegeixen que, «per als pares i mares que porten els nens en cotxe als centres de l'Espill, el Pilar i el Guillem Catà, la proposta de l'Ajuntament els ocasionarà un enrenou considerable».