La revocació del tercer grau als presos polítics i la retirada de la immunitat als exiliats polítics ha portat aquest vespre a concentrar-se en diversos punts del territori català centenars de persones que han volgut expressar la seva disconformitat amb aquestes decisions. A Manresa, unes 150 persones han respost a la crida d'Òmnium Bages-Moianès i de l'ACN i han assistit a la concentració a la plaça Major.

Alguns dels participants duien pancartes amb fotografies dels polítics empresonats i exiliats. S'ha fet la lectura d'un manifest i s'han cantat 'Els Segadors'. El manifest, que ha llegit Josep Camprubí, membre d'Òmnium, constata la mobilització ciutadana que ha generat "un nou episodi de repressió. Amb clara voluntat d'escarment, la justícia espanyola ha decidit tornar a rebregar la llei al seu favor i revocar el tercer grau penitenciari dels presos polítics. I tot això, comprant tots i cadascun dels arguments de la Fiscalia".

Continua, "avui podem dir, alt i clar, que per enèsima vegada, s'ha tornat a vulnerar el dret a defensa dels presos polítics. El jutge ha condicionat el tercer grau al seu penediment i a l'assumpció d'un delicte inexistent. No ens cansarem de repetir-ho: l'autodeterminació NO és delicte!"

"I sí, ho tornarem a fer. I de fet, ja ho estem tornant a fer cada vegada que omplim les places i carrers del nostre país com avui per exercir la llibertat d'expressió i de manifestació. I ho continuarem fent. Sí, tantes vegades com faci falta fins assolir la independència!"

"Els poders de l'Estat ens volen atemorits. Però nosaltres avui, des de centenars de places, els recordarem que la presó mai serà un límit, i que aquesta causa, que és política, només té una sortida, que és l'amnistia i l'autodeterminació. I també els recordarem que no renunciarem a les nostres idees, ni ens penedirem de res".

"Per tot això, pels presos i preses polítiques, per les més de 3.300 persones represaliades, però també avui especialment pels exiliats; avui que els poders de l'Estat han tornat a maniobrar per retirar la immunitat del president Puigdemont i de Toni Comin i Clara Ponsatí i alterar el que democràticament els catalans havíem decidit a les urnes. No se'n sortiran: un cop més tornaran a topar contra el mateix mur i novament quedaran en ridícul. Quantes vegades més la justícia europea els ha de dir que NO existeix el delicte de sedició?"

"Avui diem alt i clar que seguirem lluitant pels drets fonamentals. I ho farem sense penediments, ni perdó, ni renúncies. Sempre al costat de la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, de Jordi Turull, de Josep Rull, de Quim Forn, d'Oriol Junqueras, de Raül Romeva, de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart".

"Davant d'un Estat que només sap respondre amb tribunals i repressió,

Amnistia i dret a l’autodeterminació!