El nombre d'ingressats per covid als centres assistencials de Manresa ha crescut després de sis setmanes a la baixa. L'empitjorament de les dades estadístiques a nivell de ciutat i comarca s'ha deixat sentir ja a Althaia, però no a Sant Andreu.

Ahir, rebien atenció per l'epidèmia 57 persones, sis més que la setmana passada. Aquest increment trenca la tendència que s'havia mantingut des del 19 de gener, quan hi havia 152 ingressats. El dia 26 de gener eren 136; el 2 de febrer, 135; el 9 de febrer, 111; el 16 de febrer, 98; el 23 de febrer, 66, i el 2 de març 51.

Mentre que Sant Andreu presentava ahir una millora notable de l'afectació assistencial de la pandèmia -amb menys ingressats i cap defunció la darrera setmana- Althaia mostrava l'altra cara de la moneda amb més persones afectades de covid-19 i tres defuncions durant els darrers set dies.

Les dades combinades de Sant Andreu i Althaia trenquen la tendència a la millora de l'afectació de la covid als centres assistencials de la ciutat i dona un total de 395 defuncions, 57 ingressats i 2.152 altes. La setmana passada els ingressats totals eren 51 (sis menys). El 2 de març s'havien produït dues defuncions en relació a la setmana anterior, mentre que els darrers set dies se n'han hagut de comptabilitzar tres víctimes mortals més.

Caldrà veure si es tracta d'un agreujament de la situació puntual o es posa en marxa una nova dinàmica d'augment de persones ingressades i de defuncions.

Cal recordar que durant setmanes la mitjana de defuncions per covid ha estat superior a una diària fins que fa tres setmanes les morts van ser 4, fa dues setmanes, 2 i la darrera setmana 3.

Ahir, les dades referents a l'afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia eren de 54 pacients ingressats; 271 defuncions (dada acumulada des del març del 2020) i 2.001 altes a pacients ingressats.

Els 54 ingressats eren nou més dels 45 que tenia fa set dies.

Les 271 defuncions eren tres més que les comptabilitzades el dia 2 de març.

Pel que fa a les altes, durant la darrera setmana Althaia n'ha donat 24 passant de 1.977 a 2.001.

D'altra banda, ahir només hi havia 3 persones ingressades per covid-19 a les unitats d'aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) de l'Hospital de Sant Andreu. És la xifra més baixa registrada des del 15 d'octubre i contrasta amb les dades màximes d'ingressats en la segona onada, 79, i en la tercera, 42. Durant la primera onada Sant Andreu va arribar a tenir 138 ingressats simultàniament per coronavirus, repartits pel conjunt de les quatre plantes de què disposa.

El 2 de març hi havia 6 persones ingressades a les unitats d'aïllament de Sant Andreu. Des d'aleshores 2 persones s'han negativitzat i 1 persona ha estat donada d'alta a domicili. A més, la darrera setmana no s'ha produït cap defunció a Sant Andreu per covid, que es manté amb 124, i s'ha donat una alta.