Segueix-nos a les xarxes socials:

Colombians de Manresa homenatgen els morts de la repressió policial del seu país

L'associació que aglutina el col·lectiu va reunir ahir més d'un centenar de persones a la plaça Major per protestar contra la violència

Colombians de Manresa homenatgen els morts de la repressió policial del seu paísabel gallardo

L'associació de colombians de Manresa va reunir ahir més de cent persones a la plaça Major per protestar contra la repressió policial del país llatinoamericà. En la concentració hi havia bàsicament veïns de la ciutat originaris de Colòmbia i altres col·lectius que es van solidaritzar amb els manifestants colombians i les famílies de les víctimes mortals en les protestes del país en contra de la reforma fiscal del Govern.

A la plaça Major, la paraula més repetida va «resistència». Els concentrats onejaven la bandera de Colòmbia i exhibien pancartes de rebuig a la violència policial, mentre corejaven lemes contra el Govern del país. A les 6 de la tarda, ahir, es va recordar el nom de cada una de les víctimes mortals oficials, mentre els assistents cridaven: «mort en mans de la policia», i tot seguit van cantar a l'uníson l'himne nacional.

L'Esquerra Independentista també es va afegir a la protesta convocada per l'associació de colombians i va denunciar, en un manifest, la brutalitat policial i la opacitat informativa dels mitjans a l'hora d'informar del que hi passa. El president de l'associació de colombians de Manresa, Jorge Eliecer Pulido Álvarez, va denunciar la creixent tensió del país i en va culpar el Govern capitanejat per Iván Duque. «Jo hi vaig ser quan va començar la pandèmia, i van tancar les fronteres i m'hi vaig haver de quedar més temps. Vaig veure les notícies que diners que havien d'invertir per a la pandèmia se'l van gastar en despeses militars i per finançar l'Esmad, la policia antidisturbis, que utilitza una violència extrema», explicava ahir davant els compatriotes que viuen a la capital del Bages. La protesta se suma a les que han tingut lloc a altres llocs de Catalunya.

Queixes dels veïns

Veïns de la plaça Major es van queixar al vespre que la concentració estava durant massa i que la protesta havia adquirit un caire festiu que s'allargava en excés. Alguns veïns afirmaven a aquest diari que a dos quarts de 9 havien alertat a la Policia Local i als Mossos perquè hi posessin ordre, tot i que al vespre encara no s'hi havia presentat cap agent.

Prem per veure més contingut per a tu