Segueix-nos a les xarxes socials:

El trasllat als Dolors dotarà de 1.200 metres quadrats més la mesquita de la Sèquia

L’Associació Islàmica de Manresa pretén amb el nou centre destinar un espai per a dones de la comunitat i organitzar activitats

El trasllat als Dolors dotarà de 1.200 metres quadrats més la mesquita de la Sèquia

L’entitat religiosa que gestiona la mesquita de la Sèquia ha adquirit una nau industrial al polígon dels Dolors de Manresa per traslladar-se i així disposar de més espai per organitzar activitats, a part de fer-hi la pregària. Té 1.400 metres quadrats repartits en dues plantes i, per tant, en guanyaran 1.200. «El local on estem ara, al carrer de la Sèquia, és petit i necessitem un lloc més ampli perquè la comunitat creix», afirma Noureddine el Bennadi Ben Masoud, president de l’Associació Islàmica de Manresa, una de les dues entitats musulmanes amb mesquita a la ciutat.

El trasllat encara no es farà efectiu i no s’ha concretat una data de quan entrarà en funcionament la mesquita perquè s’ha d’acabar de pagar la nau i s’hi ha de portar a terme obres de millora. Els treballs d’adequació són claus per obtenir la llicència que ha d’atorgar l’Ajuntament i reconèixer la nau com a centre de culte. «El local està en bones condicions, però el consistori ens ha de dir quin són els requisits que fan falta, i és que, per exemple, hi hem de posar més lavabos», explica el responsable de l’entitat.

A part, encara han d’aportar la meitat del cost de la nau industrial. El preu és de 800.000 euros i fins ara n’han pagat 400.000, i l’associació està estudiant com aportar la quantitat que falta i com fraccionar-ho per sufragar el cost durant un temps, i així no pagar-ho tot de cop. «Feia anys que buscàvem un local adequat a la nostra activitat i per això estem molt satisfets. Ara no podem dur a terme moltes les coses que ens agradaria. Ha estat un esforç molt important per a la comunitat sufragar els costos, però ho hem aconseguit», explica. La intenció de la comunitat és, un cop s’hi pugui traslladar, organitzar activitats obertes a tota la ciutadania, fer classes de llengua per als nens i que les dones també puguin fer-se seva la mesquita.

Noureddine el Bennadi Ben Masoud no només es mostra satisfet per disposar, en el futur, de més espai –ja que a la mesquita actual disposen de 200 metres quadrats– sinó també de la ubicació, ja que al polígon dels Dolors està dins de la ciutat i a l’entorn hi ha suficient zones per aparcar, a part que és fàcil arribar-hi. La nau és al carrer Sallent i té sortida la carretera de Vic, 221.

Manresa té dues mesquites, i a part de la que hi ha al carrer de la Sèquia, n’hi ha una altra ubicada a la via de Sant Ignasi, que gestiona l’Associació Islàmica del Bages, l’altra entitat musulmana de la ciutat. En aquesta mesquita, l’Al-Fath, s’hi estan ultimant unes importants obres de rehabilitació per ser reconeguda de manera oficial com a centre de culte.

Prem per veure més contingut per a tu