La Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha realitzat i difòs un vídeo per reclamar la construcció de la nova residència pública al barri del Xup.

El vídeo recull la reclamació que "Manresa necessita una residència pública, ja!". Explica que la ciutat tér una elevada taxa d'envelliment: 11.462 dones i 8.668 homes de més de 60 anys, un 25,72% del total de la població.

També mostra fotos del barri i recull la reivindicació de les seves entitats per aconseguir l'equipament.

Recorda que el 4 de febrer es va signar un document on l'Ajuntament es comprometia a construir una residència geriàtrica al barri del Xup amb un mínim de 60 places concertades amb la Generalitat.

El vídeo mostra documentació de les conclusions de les reunions amb la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa i la regidoria d'Acció i Inclusió Social.

Segons el calendari previst, aquest mes s'havia d'iniciar la construcció de l'edifici.

Malgrat les mobilitzacions realitzades i que estudis del propi Ajuntament reconeixen el dèficit de places públiques a Manresa, les llistes d'espera que això provoca i que la ciutat només disposa de la residència de la Font dels Capellans totalment pública amb 56 places, el projecte no tira endavant.

Per això reclamen l'equipament.