A hores d’ara hi ha en preparació a la capital del Bages una candidatura independent que pretén presentar-se a les eleccions municipals del maig del 2023. Es diu Impulsem Manresa i tindria com a cap visible l’empresari Joan Vila i Marta, que ha confirmat a Regió7 que la llista vol aconseguir representació amb un discurs «centrat en la política municipal».

Impulsem Manresa vol ser una alternativa a les formacions polítiques tradicionals i aglutinar persones que no se senten representades a l’Ajuntament de la ciutat.

Joan Vila és membre del comitè executiu a Barcelona de Pimec i vicepresident de la patronal de petites i mitjanes empreses a la Catalunya Central. És membre del comitè executiu i tresorer de la Cambra de Comerç de Manresa.

Actualment té empreses del sector del comerç ubicades al Bages i a Osona, totes elles pimes que donen feina a un equip de 14 persones.

Vila ha avançat que al llarg dels pròxims mesos s’anirà desvelant la composició d’una candidatura que té al moll de l’os «recollir els requeriments del món econòmic i dels empresaris» que siguin coincidents amb els del gruix d’una ciutadania que té necessitats que moltes vegades tenen poc a veure amb els interessos polítics partidistes.

Assegura que la iniciativa s’ha anat madurant al llarg de mesos i és factible. Des del seu punt de vista una opció política com la que representarà Impulsem Manresa és necessària per superar el curtterminisme dels plantejaments polítics «i aconseguir donar el tomb a la ciutat rejovenint-la i transformant el barri vell».