El Montepio ha decidit treure’s la cotilla que comporten les restriccions aplicables a una mútua i retornar als orígens d’associació sense ànim de lucre adaptada als nous temps amb la creació d’una nova fundació.

Ahir es va presentar la Fundació Montepio, que iniciarà l’activitat pública la setmana que ve amb un cicle de xerrades sobre mobilitat sostenible. Ho van fer Llorenç Juanola, president; Antoni Daura, sotspresident i Jordi Ludevid, patró de la Fundació.

Juanola va voler deixar clar que l’activitat no només es manté sinó que s’incrementa i el pas s’ha fet precisament per aconseguir més agilitat de moviments.

La Fundació Privada Montepio Sant Cristòfol Manresa-Berga és una entitat sense ànim de lucre que neix del Montepio amb la voluntat de ser una eina eficaç.

L’Associació Sant Cristòfol Manresa-Berga, antic Montepio, és una entitat sense ànim de lucre fundada el 14 de març de 1930, com a associació dedicada a prestar la defensa jurídica dels conductors. Actualment el Montepio ofereix serveis a les persones associades, que inclouen principalment la defensa jurídica, la gestió de sancions de trànsit, l’assessorament legal i la realització de múltiples tràmits i gestions.

El marc territorial del Montepio abasta bàsicament les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès, i té la seva seu central a Manresa amb una segona oficina a Berga.

Durant els seus 90 anys d’història, el Montepio s’ha caracteritzat per les nombroses iniciatives en els àmbits de l’educació viària, la seguretat, la cultura o la solidaritat. Ara, amb la creació de la Fundació vol incidir encara més en aquests objectius mantenint viu el llegat històric.

Mobilitat sostenible

La Fundació Montepio farà la seva primera activitat pública amb el cicle de xerrades «Parlem de la nova mobilitat». La primera serà a càrrec de l’arquitecte Josep Acebillo i tindrà lloc el dimecres, a les 7 de la tarda, a la Sala Plana de l’Om, amb el títol «Mobilitat per a nous contextos socio-territorials». Acebillo va ser el responsable de dirigir els projectes i la construcció de les infraestructures dels Jocs Olímpics de 1992, entre d’altres.

És previst que la segona conferència tingui lloc el mes de juny a Berga. I les dues restants es faran la tardor i primavera vinents. El Patronat de la nova Fundació Montepio està format per Llorenç Juanola, Antoni Daura, Miquel Pujols (tresorer), Lourdes Donaire (secretària), Josep Maria Soler, gerent i els patrons Joan Cots, Francesc Xavier Gual, Ester Badia, Jordi Ludevid, Xavier Jovés i Antoni Negro.