Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Manresa aprova el projecte per transformar el Guimerà en illa de vianants

A partir d’ara el pla passarà a exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions

L'Ajuntament de Manresa aprova el projecte per transformar el Guimerà en illa de vianantsG.C. Manresa

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Manresa va aprovar aquesta última setmana el projecte per convertir el carrer Guimerà de Manresa en una illa de vianants, segons va explicar l'alcaldable Marc Aloy (ERC) en roda de premsa. A partir d’ara el pla passarà a exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions o suggeriments, i la previsió és que de cara a l’estiu es convoqui el concurs públic perquè les empreses constructores interessades en tirar endavant les obres, puguin optar a fer-ho. Els treballs es faran per fases.

El projecte aprovat aquesta setmana és el que fa referència a la reurbanització de tot l’eix central del Guimerà, el que va de la Muralla de Sant Domènec fins a la cruïlla amb el carrer Barcelona. Hi ha altres projectes que se centren en els treballs que s’han de fer als carrers de l’entorn com el Saclosa.

Imatge d'un acte al Kursaal del procés de definició del vial

Arbrat i sense cotxes

L’Ajuntament de Manresa contempla un carrer arbrat amb grans jardineres i bancs d’obra al mig. Serà de superfície única i sense cotxes ni autobusos. Actualment al carrer hi ha una de les parades principals del bus urbà. Desapareixerà i se n’habilitaran de noves a la plaça de Crist Rei, al carrer Pompeu Fabra i a l’alçada de l’edifici de can Jorba, en aquest cas a banda i banda.

Segon trimestre del 2025

La previsió amb la qual es treballa és que estigui enllestit el segon trimestre del 2025. Tot i així és previst que a finals del 2024, ja amb obres fetes als carrers Saclosa i Pompeu Fabra, l’autobús urbà ja deixi de circular pel carrer Guimerà.

La nova urbanització comportarà canviar el sentit de circulació de tots els carrers que envolten l’Àngel Guimerà.

Prem per veure més contingut per a tu