Segueix-nos a les xarxes socials:

Sis de cada deu catalans consumeixen productes ecològics certificats

Un estudi d'Agricultura constata el creixement continu del consum d'aquests productes, sobretot entre els joves

Sis de cada deu catalans consumeixen productes ecològics certificatsvida sana

El 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada. Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%. Ho constata el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hàbits de consum d'aliments ecològics dels consumidors i mesurar-ne l'evolució. El darrer Baròmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.

Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el baròmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecològics afecta totes les franges de consum, des de les persones que enceten a consumir productes ecològics fins a les que ja en consumien, que van incrementant la seva intensitat de consum, és a dir, s'hi fidelitzen cada cop més.

A més, també s'extreu de l'enquesta que la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecològics (sense estudis 11%, amb estudis universitaris 52%).

Prem per veure més contingut per a tu