Segueix-nos a les xarxes socials:

"Fem cursos d'alt nivell, per això ve gent de l'altra banda del món"

Des que el centre de drons de Moià va estrenar les actuals instal·lacions fa dos estius, hi han assistit com a alumnes més de 500 científics d'arreu

El centre de drons de Moià ha esdevingut un camp de vol d'aeronaus no tripulades de gran prestigi internacional, per les possibilitats que ofereix a nivell pràctic i acadèmic. Fa dos estius va estrenar les instal·lacions actuals entre Moià i Collsuspina, i des d'aleshores més de 500 alumnes d'arreu del món han passat pels cursos que el centre ofereix a científics d'alt nivell.

"Són cursos molt específics i per a perfils tècnics molt avançats", apunta el seu director, Jordi Santacana, "i això explica que gent de Nova Zelanda o que un professor de Harvard s'hi interessin i vinguin a Collsuspina". És el que passa amb el curs de fotogrametria i teledetecció amb drons que es va acabar divendres i va portar al centre 24 alumnes de 19 països (a sota es recullen algunes opinions). N'ha estat la 6a edició, "però és el nostre pilar i el catalitzador de col·laboracions entre el nostre centre i universitats, consorcis i empreses d'arreu". És un curs teòric i pràctic amb aplicacions en diversos camps com l'agricultura o l'arqueologia, "que ens porta científics, enginyers i empresaris que volen saber de primera mà què suposa la revolució tecnològica del dron per no quedar-ne fora".

També es fan cursos de pilotatge de drons, o altres a mida, des de l'agricultura de precisió, fins a impressió en 3D i drons, o l'aplicació dels drons a l'administració de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu