Segueix-nos a les xarxes socials:

Presenten l'acord per convertir el centre de drons de Moià en camp de proves de projectes

Empreses amb el suport de l'Agència Espacial Europea podran testar els seus models a les instal·lacions moianeses

Presenten l'acord per convertir el centre de drons de Moià en camp de proves de projectesSalvador Redó

El BCN Drone Center, el complex de vol de drons ubicat al Moianès, es convertirà en una instal.lació de referència per a noves empreses que s'estan generant sota el paraigua i el suport econòmic de l'Agència Espacial Europea. La presentació de l'acord s'ha fet aquest dijous amb la presència de la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté; el secretari general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró; el secretari general d'Ocupació, Xavier Gibert; el director general del Centre d´Incubació de l´Agència Espacial Europea, Bruno Naulais; i el president de BCN Drone Center, Jordi Santacana.

En concret, aquest organisme està incubant (que és com es denomina tècnicament aquest procés d'impuls i acompanyament) unes 400 iniciatives emergents (start-up), directament relacionades amb el desenvolupament i aprofitament de tecnologies de l´espai, de les quals aproximadament una trentena ho fan amb propostes relacionades amb aquestes aeronaus no tripulades.

Gràcies a un acord a tres bandes (la tercera pota és la Generalitat) aquestes empreses auspiciades per l'Agència Espacial Europea disposaran d'estades d'una setmana grauïtes a les instal.lacions moianeses per posar a prova i seguir desenvolupant els seus prototips. D'aquesta manera, les companyies que estan promovent els nous projectes tindran un camp de proves de primera categoria, únic al sud d'Europa -que entre altres virtuts disposa d'un espai aeri propi i segregat de 2.500 hectàrees-, mentre que el centre ubicat a Moià disposarà d´una plataforma de difusió i relació amb potencials clients del món del treball amb drons.

Prem per veure més contingut per a tu