Segueix-nos a les xarxes socials:

NOVETAT

MAZDA MX-5 RF: Un esportiu de luxe

La firma japonesa presenta el cotxe amb el sostre descapotable més ràpid del món

MAZDA MX-5 RF: Un esportiu de luxe

El Mazda MX-5 RF ha estat una de les estrelles del recentment celebrat Goodwood Festival of Speed 2016. El nou model, que feia el seu debut a Europa després de la seva presentació mundial a Nova York el mes de març passat, és un dels protagonistes de la seva gamma. En aquest esdeveniment, la marca nipona feia un repàs al passat, el present i el futur de l'esportiu més venut de tots els temps. Per això, l´MX-5 RF ha estat acompanyat per altres models, com ara la unitat un milió de l´MX-5, que va sortir el mes d'abril passat de la cadena de muntatge al Japó, i dos concept cars realitzats sobre la base del seu roadster: l´MX-5 Spyder i l´Speedster.

L´RF segueix l´estela de la versió amb sostre rígid d'obertura elèctrica del model de la generació anterior. El nou sostre s'obre i es tanca solament prement un botó, fins i tot amb el cotxe en moviment a velocitats de fins a 10 km/h. Com el seu predecessor, l´MX-5 RF té un dels sostres d'obertura més ràpida del mercat. A més, combina el caràcter pràctic d'un sostre elèctric amb unes línies noves i característiques que s'adapten a la perfecció a la carrosseria d'inspiració Kodo que comparteix amb la nova generació del seu germà equipat amb la capota de lona. S'han introduït modificacions en la direcció i la suspensió per dotar-lo d'un refinament encara més gran. El seu comportament és tan extraordinari com el del seu bessó de capota de lona.

Aquest mateix any, l´MX-5 de quarta generació es va convertir en el primer model de la història que guanya el premi al Cotxe de l'Any al Món i el World Car Design of the Year en una mateixa edició (la del 2016) d'aquests prestigiosos guardons. El model ND, que va aterrar a Europa la tardor passada, ha recollit fins avui 70 premis, que se sumen als més de 225 de les tres generacions anteriors de l´MX-5. Està previst que l´MX-5 RF arribi als concessionaris europeus a principi del 2017.

El 2015 va descobrir-se una espectacular escultura de 40 metres d'altura, situada davant de la Goodwood House. L'obra mostra dos cotxes de curses de Mazda elevant-se cap al cel, sobre una pista ondulant construïda amb barres d'acer. Un d'ells és el Mazda 787B, que va guanyar les 24 Hores de Le Mans fa 25 anys.

Prem per veure més contingut per a tu