12 de març de 2018
12.03.2018
40 Años
40 Años

La DGT farà servir drons per controlar les carreteres

Els aparells estan en fase de proves i suposarien una important reducció de costos

12.03.2018 | 18:19
Un drone.

En la seva recerca contínua per reforçar la vigilància, la Direcció General de Trànsit ha incorporat un nou element. Es tracta d'uns petits drons dotats de càmeres que són capaços de controlar el trànsit, a més de gravar als conductors i les matrícules dels vehicles.

L'objectiu de la DGT és complementar la flota d'helicòpters amb drons i fins i tot avionetes, sent els vehicles no tripulats una alternativa especialment interessant donat el seu menor cost econòmic. A més, aquests poden volar de nit i en condicions climàtiques desfavorables, el que permetria a la DGT combinar els diferents vehicles de vigilància en funció de cada situació.

De moment aquests nous elements de vigilància es troben en fase de proves de cara avaluar la seva capacitat d'adaptar-se a les tasques de control de trànsit, però en el cas de funcionar se'ls podria incloure alguna tecnologia radar. D'aquesta forma els drons serien capaços de captar i multar les infraccions, com ja s'ha començat a fer a països com França.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit