Segueix-nos a les xarxes socials:

La DGT avisa: s’acosten canvis per als més grans de 65 anys

L’augment d’esperança de vida s’ha traduït en un increment dels conductors de més edat a les carreteres

La DGT avisa: s’acosten canvis per als més grans de 65 anysArxiu

La Direcció General de Trànsit (DGT) s’ha adreçat als conductors més grans en el seu últim comunicat, on anuncien nous canvis per a aquest sector de la població. El motiu és que l’augment d’esperança de vida s’ha traduït en un increment dels conductors de més edat a les carreteres, per la qual cosa l’organisme autònom ha implementat algunes modificacions en tràmits com la renovació del permís de circulació.

Cal destacar que a la Unió Europea un de cada tres morts en accidents de trànsit supera els 65 anys. En el cas d’Espanya, aquest percentatge se situa entorn del 28%, i la majoria d’aquests sinistres es deuen a pèrdues de facultats psicofísiques.

Períodes de renovació

L’increment de persones més grans de 65 anys al volant, al voltant del 10% del total, ha obligat la DGT a prendre mesures. De totes les modificacions aplicades a partir d’aquest 2023, el canvi de períodes per a la renovació del carnet és la més destacada. Així doncs, si fins ara s’havia de portar a terme l’esmentat tràmit cada deu anys, aquesta quantitat es redueix a cinc per a més grans de 65 anys i a dos en el cas dels més grans de 70.

D’aquesta manera, la revisió de facultats estarà més controlada a l’hora de continuar circulant en cotxe moto«L’edat és un factor que influeix notablement en la pèrdua de facultats; com més edat, més denegacions i condicions restrictives», afirma Bonifacio Martín, secretari general de l’Associació Espanyola de Centres Mèdics Psicotècnics (ASECEMP).

Documentació i aptituds

Aquelles persones que superin l’edat esmentada i hagin de renovar el seu permís de circulació hauran de facilitar un imprès de sol·licitud oficial, el DNI, una fotografia actualitzada i l’informe d’aptitud psicofísic. Quant a aquest últim, per aconseguir-lo s’hauran de superar proves com el test d’anticipació de la velocitat i la coordinació visomotora, així com un estudi d’audició visió, i un altre general de salut.

És important remarcar que la vista, fonamental per a la conducció, és el sentit que més es deteriora amb l’edat. Per aquesta raó, és també el paràmetre que més denegacions provoca a l’hora de renovar el carnet.

Prem per veure més contingut per a tu