Contemporània

Ignacio Ribas (orgue)

Estrena del concert «​El jardí flotant, per a orgue i banda sonora»

El jardí flotant és una obra musical que recrea una jornada de vint-i-quatre hores que se succeeixen sense interrupció, des de l’alba, amb els primers raigs de llum, fins al capvespre. Una obra d’improvisació en la qual l’orgue va recreant i ampliant textures tan sols insinuades per una banda sonora preexistent. L’espectacle inclou el recitat d’una selecció de textos de l’obra Song of the Rolling Earth, de Walt Whitman (1819-1892).

Ignacio Ribas (València, 1963) inicia els estudis de piano, clavicèmbal i orgue al conservatori de la seva ciutat natal. Sota la direcció de Montserrat Torrent, aprofundeix en l’estudi d’orgue. La seva doble faceta d’organista i compositor l’ha portat a participar en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals com a solista o acompanyant diversos grups vocals i instrumentals.

Programa

Nit - Alba I - Alba II - Ocells I - Ocells II - Ofrena I - Ofrena II - Diàlegs - Dansa I -Ofrena III - Dansa II - Animals – Horitzó I - Expectació - Tornejos - Relax I - Dansa III Goig - Relax II - Ritual - Meditació - Horitzó II - Nit – Estrelles