És un vi del celler Dominio de Atauta, situat a 1.000 metres d’altitud a la localitat soriana d’Atauta, en un vall única que constitueix una joia enològica i etnològica de vinyes de la varietat tinta fina prefil·loxèriques amb més d’un segle d’antiguitat. Actualment, s’està tramitant la seva declaració de bé d’interès cultural (BIC). 

La filosofia del celler és la d’amanyagar la fruita aconseguida de les vinyes al llarg del cicle amb unes qualitats excepcionals i realitzar una curada intervenció en el celler. En el pas dels anys Dominio de Ataura ha assolit ser un dels cellers més reconeguts de la Denominació d’Origen Ribera del Duero. 

Atalayas de Golban està situat a 7 km de San Esteban de Gomaz (Soria), 40 hectàrees de vinyes amb raïms no només de la Vall d’Atauta sinó també de la comarca de San Esteban de Gomaz per elaborar vins més compromesos a l’estil Ribera del Duero. Atalayas de Golban és un vi de criança de 12 mesos en bótes bordeleses de 225 litres procedents del prestigiós Chateau Haut Brion.

És un vi d’un atractiu color cirera picota amb rivet morat. Desperta aromes a fruita negra madura, espècies, regalèssia, cacau, tocs fumats de fusta. En boca és intens i penetrant de paladar gustos i afruitat, amb un taní present madur i ben integrat. És un vi d’un celler molt distingit, d’una zona molt privilegiada, a un preu molt interessant.

DO: Ribera del Duero

Preu: de 12 a 15 euros