Els establiments situats a les platges del litoral català podran competir pel premi a la millor tapa de l’estiu. En aquest concurs, els consumidors podran votar per la millor creació a través de la pàgina web lamillortapadexiringuito.gastronosfera.com, on podran veure les propostes de cada un dels xiringuitos i puntuar-les, després d’haver-les provat.

Les votacions estaran obertes al llarg de tot l’estiu, fins al pròxim 28 d’agost, i les persones que participin en les valoracions entraran en el sorteig d’un val de 250 euros per consumir en un dels xiringuitos de l’acció.

Cinc finalistes

Els creadors de les cinc tapes més votades es convertiran en els finalistes de La Millor Tapa de Xiringuito, que seran anunciats el 6 de setembre.

La gran final d’aquest concurs, que convoca Damm Lemon, tindrà lloc el 3 d’octubre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en un esdeveniment on els cinc finalistes seleccionats pel vot popular hauran de preparar la tapa en directe. Un jurat professional escollirà la millor tapa i proclamarà el guanyador de la primera edició del concurs, que rebrà 1.000 euros i un cap de setmana a Eivissa.