Filmin estrena avui la pel·lícula El asesinato de dos amantes, primer llarg en solitari de Robert Machoian. La pel·lícula va concursar al Festival de Sundance i va ser una de les grans sorpreses de l’Americana Film Fest, el festival de cinema independent de Barcelona que es va poder seguir en streaming, a través de la plataforma catalana, el passat mes de març.

Segons detalla la plataforma en un comunicat, la pel·lícula arrenca amb «una escena pertorbadora». Una dona dorm plàcidament al seu llit. Aviat s’observa que al costat d’ella jeu un home. En obrir-se el pla es pot comprovar que un altre home, de peu als peus del llit, els apunta amb un revòlver. Fent ús de preses llargues i ininterrompudes, i d’un paisatge sonor abstracte format principalment per cops de porta de cotxes i altres sorolls metàl·lics «cruixents» que evoquen l’estat mental del protagonista, la pel·lícula compta amb un repartiment encapçalat per l’actor Clayne Crawford (El perfecto anfitrión).

També a partir d’avui Filmin incorpora al seu catàleg The Birthday, la primera pel·lícula dirigida per l’alacantí Eugenio Mira (Grand Piano) i «un dels grans films de culte» de cinema espanyol. Des de la seva discreta estrena als cinemes, el 2004, la pel·lícula mai va ser editada en DVD.