Segueix-nos a les xarxes socials:

Receptes de Setmana Santa: postres perfectes per pecar

Aquests són els passos per preparar les postres més típiques d'aquesta festivitat

Una dels senyals d'identitat de la Setmana Santa són les seves tradicionals postres. Més enllà de les delicioses i famoses llesques amb ou, trobem altres dolços que són típics d'aquesta festivitat en diverses regions d'Espanya.

A continuació, et mostrem com preparar pas a pas dos de les postres més típiques d'aquesta festivitat: Pestinyos i bunyols de quaresma.

Els pestinyos

Els pestinyosIngredients:

250 ml oli d'oliva verge extra (un got),

250 ml vi blanc (un got)

La pell d'una llimona

1 branca de canyella

1 cullaradeta de sal

750 gr de farina

Oli d'oliva verge extra per fregir i sucre per arrebossar

Elaboració: En una paella tirem el got d'oli, la pell de llimona i la branca de canyella. Ho fregim a foc mig uns minuts. Refredem l'oli i tirem la canyella i la llimona. L'oli el portem a un bol gran i incorporem el vi blanc i la sal i afegim la farina a poc a poc pastant amb les mans fins aconseguir una massa suau durant uns cinc minuts.

Formem petites boletes amb les mans, les estirem perquè quedin molt fines i unim dos laterals i pressionem molt bé perquè no s'obrin en fregir-les en abundant oli fins que estiguin daurats. Els deixem en paper de cuina i finalment els ensucrem.

Bunyols de quaresma

Ingredients:

150 g de llet

15 g de sucre (1 cullerada)

30 g de mantega

5 g d'anís en gra (1 culleradeta)

1 ou mitjà

15 g de vi dolç (1 cullerada)

Ratlladura d'1 llimona

80 g de farina de blat

un pessic de sal i abundant oli per fregir

Elaboració: En un cassó petit incorporem la llet, la mantega, el sucre, l'anís en gra, el vi dolç, la sal i la ratlladura de llimona. Portem a ebullició i ho retirem del foc. Afegim la farina de cop i removem enèrgicament fins a incorporar-la.

Deixem refredar la massa i afegim l'ou fins que s'integri bé. Fiquem la massa en una mànega pastissera i escalfem en una paella abundant oli. Fregim boletes de massa, 10 com a màxim, controlant que l'oli estigui bén calent perquè els bunyols es facin bé. Deixem escórrer en paper de cuina i arrebossem amb sucre i canyella si volem.

Prem per veure més contingut per a tu