Segueix-nos a les xarxes socials:

Plans per fer a la Catalunya Central aquest últim cap de setmana nadalenc

A pocs dies de la tornada a l'escola, pots dir adeu a les vacances visitant pessebres, pastorets o parcs temàtics amb tota la família

Plans per fer a la Catalunya Central aquest últim cap de setmana nadalencArnau Valverde

Un cop passats Nadal, Cap d'Any i Reis, és moment de dir adeu a pessebres, pastorets o parcs temàtics. Tanmateix, aquest cap de setmana, l'últim abans de la tornada a l'escola, encara pots fer alguns plans nadalencs. Si busques idees per fer sol o en família, aquí te'n deixem un recull:

Pastorets

L’AMETLLA DE MEROLA

  • «Els Pastorets de l’Ametlla de Merola»: Diumenge, a les 18 h, al teatre Esplai. Concert teatralitzat amb una orquestra de corda, amb direcció musical de Sergi Cuenca. Entrades: 15 euros. A la venda a www.ametllademerola.cat. Informació 686 278 836. Organització: Ass. Cultural Esplai.

BALSARENY

  • «Salut, pastors! (que falta ens fa!)»: Diumenges 9 i 16 de gener, a les 17 i a les 19 h, a la sala El Sindicat. Els Pastorets de Balsareny escenificaran el muntatge de l’obra, amb dramatúrgia i direcció de Climent Ribera, que es va estrenar la temporada passada. És un espectacle trencador, contemporani, on els personatges tradicionals prenen vida en l’actualitat, deixant de banda dels poders sobrenaturals. Hi intervenen 12 actors i té una durada de 70 minuts. Entrades: 10 euros. A la venda a www.pastoretsbalsareny.cat.

CALAF

  • «Els Pastorets de Calaf»: Diumenge 9 i diumenge 16 de gener, a les 17.30 h, al Casal de Calaf. Representació de l’obra nadalenca de Josep Maria Folch i Torres, dirigida per Eloi Fonoll Gutiérrez. Entrades: 17 euros. Entrada gratuïta amb el carnet del Club Super3. Consultar descomptes per a grups. A la venda a entrades.casaldecalaf.cat i una hora abans de cada funció a les taquilles del Casal de Calaf.

IGUALADA

  • «Els Pastorets de l’Esbart Igualadí» : Diumenge 9 de gener, a les 11.45 h, i diumenge 16 de gener, a les 11.45 h, al Teatre Municipal l’Ateneu. En Lluquet i en Rovelló, els personatges de Josep Maria Folch i Torres, somien que s’enfronten a Llucifer i Satanàs. Per sort, gràcies a una colla de pastors i un àngel que els dona suport, podran contemplar l’adveniment de l’infant Jesús. Entrades: 14 euros, jubilats 12 euros, infants 6 euros. A la venda a tiquetsigualada.cat. Organització: Grup de Teatre Esbart Igualadí.

MANRESA

  • «Els Pastorets dels Carlins»: Diumenge, a les 18 h, a la Sala Els Carlins (Sabateria, 3). Els Pastorets és l’espectacle més tradicional del cicle de Nadal. A l’escenari hi trobarem els dos eixerits vailets, en Lluquet i Rovelló, que malden per desfer els paranys que prepara el dimoni en la seva lluita contra el món celestial. Un espectacle familiar amb més de cent anys de tradició a la Sala Els Carlins. Entrades: 12 euros. A la venda a www.elscarlins.cat. Organització: Fundació Privada Cultura i Teatre.

OLESA DE MONTSERRAT

  • «Els Pastorets»: Diumenge, a les 18.30 h, al Casal. Organització: El Casal Cultural d’Olesa.

SÚRIA

  • «Els Pastorets de Súria»: Dissabte, a les 18 h, al Teatre del Foment Cultural. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i Joan Pelfort, interpretada per l’Orquestra i Cor Mas Torrat i per l’escenografia. Realització del Foment Cultural. Venda d’entrades: entrades.fomentculturalsuria.cat, establiment Milar Reguant Agut, o a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació. Més informació: fomentculturalsuria.cat, www.pastoretsdecatalunya.cat i 626 28 59 53. 

Pessebres

ARDÈVOL

  • Pessebre vivent: Dissabte i diumenge, sessions a les 18.30 i a les 19.45 h, al nucli d’Ardèvol, del municipi de Pinós. El poble, d’escassament cent habitants, reuneix prop de dos-cents actors, tant locals com dels pobles veïns, per fer les representacions del pessebre vivent des de fa vint-i-vuit anys. Consta de dues parts. A la primera part, d’inspiració bíblica, es poden veure les principals escenes de la vida de Jesús. Fent un salt en el temps, a la segona part s’hi troba una recreació de com vivien el Nadal els avantpassats dels veïns d’Ardèvol durant el segle XVIII. En acabar, botifarrada popular. Durada: 45 minuts. Entrades: 12 euros, i 6 euros infants de 4 a 10 anys. Menors de 3 anys, entrada gratuïta. A la venda a https://entradessolsones.com. Més informació: 621 300 262 o pessebreviventardevol.cat.

ELS PRATS DE REI

  • Pessebre Vivent: Diumenge, a les 18.30 h, pels carrers i places de la vila. Aquest esdeveniment celebra enguany el seu 50è aniversari. Una de les característiques més importants és que els actors parlen de viva veu i que té música pròpia composta per monsenyor Valentí Miserachs. Entrades: 8 euros; i 5 euros de 5 a 12 anys. Venda anticipada a www.acrsigarra.cat/pessebreprats. Més informació: 621 202 618, 639 126 455 o pessebreprats@gmail.com. Organització: Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra.

Parcs lúdics

ABRERA

  • Pista de gel: Fins diumenge, al parc de Can Morral. Pista de 25 m x 12 m. Hi haurà l’animació d’un pallasso i jocs gegants de fusta, d’11 a 13 h. Obert de dilluns a divendres d’11 a 14 i de 16 a 20.30 h. Caps de setmana d’11 a 20.30 h. Preu: 2,5 euros per 30 minuts (lloguer de patins inclòs). És obligatori portar guants. Es poden comprar per 1,5 euros. Els més petits poden accedir a la pista de gel amb un acompanyant, que ha d’abonar 1,5 euros, i s’ha de posar un calçat especial que es proporcionarà a la mateixa pista. 
  • Parc de Nadal: Fins diumenge, d’11 a 14 i de 16 a 20.30 h, al parc de Can Morral. Diverespai és un espai lúdic en una carpa climatitzada de 500 metres quadrats, amb espectacles, tallers, ludoteca, animació infantil, inflables i llits elàstics. Activitats per a infants de 0 a 12 anys i les seves famílies. Preu: 1 euro per dia i per persona. Els infants menors d’un any i mig estan exempts de pagar.

MANRESA

  • Pista de gel: Fins al 16 de gener, de 17 a 21 h, a la plaça Sant Domènec. Al matí obrirà per escoles o grups amb cita prèvia (caldrà que s’adrecin a la UBIC al 93 872 93 15 o a ubicmanresa@ubicmanresa.com). Entrades: 7 euros i hi haurà descomptes pels clients del comerç de la ciutat i per les escoles. Com cada any, inclourà un sorteig entre les persones que hi vagin a patinar, que es durà a terme el dissabte 15 de gener a les 18h a la mateixa pista de gel. Els usuaris també podran disposar d’una hora d’aparcament gratuït als pàrquings de Fòrum (Puigmercadal, Històric i Quatre Cantons).

MARTORELL

  • «El bosc màgic de la infància»: Fins diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, a la plaça de les Cultures. S’hi trobarà el niu dels esquirols, on els més petits (0 a 3 anys) podran experimentar el món amb les seves famílies. El cau de les llebres, amb jocs i racons d’activitats per als infants de 4 a 6 anys. El prat dels isards, amb tallers diversos per als nens i nenes de 7 a 12 anys. La font dels Drets dels Infants. I també hi haurà espectacles infantils, cinema, circuit d’esports d’aventura, parades d’entitats i un munt de sorpreses més. Reserva de localitats a entrades.martorell.cat.
  • Pista de gel: Fins diumenge, d’11 a 14.30 i de 16 a 21 h, a la plaça Mare Caterina Coromina. Preu: 5 euros, 30 minuts de patinatge mínim. És obligatori portar guants (també n’hi haurà a la venda a la pista).

Nadal

BERGA

  • Taller «Decora el Nadal»: Dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, a la plaça de Viladomat. A càrrec de Pioners i Caravel·les de Berga. Per a públic infantil. 

CABRIANES

  • Concert de Nadal: Diumenge, a les 18 h, al Centru, la Coral L’Albada presentarà El poema del pessebre.

CASTELLBELL I EL VILAR

  • Nadal Creatiu «Agenda 2022»: Dissabte, de 10 a 14 h, a la sala polivalent del Casal de la Gent Gran.

CASTELLVÍ DE ROSANES

  • Concert de festes: Dissabte, a les 18 h, a la sala gran del CCR. Concert a càrrec del Cor Turull, que oferirà un repertori variat que anirà des de peces clàssiques a versions de pop-rock, musicals i cinema i gòspel de diferents èpoques.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

  • Concert de Nadal: Dissabte, a les 19 h, a la sala Cal Soler. A càrrec de la Coral Nou Horitzó. Organització: Associació Musical Castellet.
Prem per veure més contingut per a tu