31 de juliol de 2019
31.07.2019

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


La importància del nom

30.07.2019 | 23:30

En els dinars de la família que tenia a Manresa sortia sovint com havia canviat la comunicació de la capital del Bages des que hi havia l'antiga carretera C-1411, ara C-55, entre Manresa i Abrera.

Com passa sovint a la vida, allò que per a una generació als anys 70 va ser un avenç espectacular perquè evitava haver de pujar per Can Maçana, per als de final del segle XX i començament del XX ha estat un greu problema, primer perquè moltes persones hi han perdut la vida, i en segon lloc perquè l'administració s'ha encarregat de bar-rar el pas a qualsevol alternativa que fes ombra a l'autopista.

Quan Jordi Pujol va acabar de travar l'acord per fer l'autopista que es va dir de Terrassa a Manresa, però que en realitat era la via de comunicació de Barcelona a la Cerdanya i Andorra, quan hi va haver l'acord va fer un segon pas, que va ser reanomenar la xarxa de carreteres del país. A la nova infraestructura se li va donar la categoria de primer nivell, un eix europeu, que vam anomenar E9 i C-16. Però quan a un li donen el títol a un altre li toquen les engrunes: l'antiga C-1411, aquella que havia estat l'esperança de tants manresans, es condemnava a ser segon plat al tram sud. I com si es tractés d'una sentència, cap dels governs que hi ha hagut a Catalunya no ha trencat la malastrugança. És una via secundària, hi passi la gent que hi passi, i ara no es desdobla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Consulta l'exemplar d'avui

Al quiosc del diari pots llegir en format digital l'edició publicada en paper. 

 
L'últim El més llegit