Va néixer a Manresa l'any 1942. Fa anys que el conec, molts d'anys i sempre li estaré agraït que fos el meu professor de llatí, als Jesuïtes de Casp de Barcelona, als 13 anys. Sense ell, de ben segur, no haguera pogut passar mai la revàlida de quart de batxillerat a la primera. Vaig retrobar-lo anys després quan ell era un destacat dirigent del Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN). En Carles-Jordi va jugar un important paper en aquesta organització els anys durs de la dictadura franquista.

Va publicar les seves composicions en nombroses antologies i reculls, sobretot cap a la fi dels anys seixanta. Dedicat a tasques editorials, ha estat director d'edicions de La Magrana. Fou secretari i president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. Investigador de l'obra ribiana, ha tingut cura de l'edició de Carles Riba: cartes d'Alemanya i Grècia i de l'epistolari complet de Carles Riba, recollit en quatre volums (1989, 1991, 1993 i 2005).

La seva tasca al capdavant de l'editorial La Magrana fou bàsica en els anys de la recuperació dels drets lingüístics catalans, amb col·leccions com: Biblioteca dels Clàssics del Nacionalisme Català; El Petit Esparver, de literatura infantil; L'Esparver, de literatura juvenil; Les Ales Esteses, de narrativa; Pèl & Ploma, de cuina, La Negra, policíaca, i La Marrana, de literatura eròtica, fou capdavantera als Països Catalans, perquè en Carles Jordi sempre ha estat un home de Països Catalans.

Sempre que ens trobem, i això passa, per desgràcia, molt de tant en tant, fem petar la xerradeta. Amb ell, sempre s'aprenen moltes coses, un dia em va confessar que és un bon col·leccionista de tot el que s'ha editat a Manresa.

Fa pocs dies, em vaig comprar el seu llibre Mar de Tots, Viatge literari pel Cap de Creus. Una antologia, impressionant, de tot el que s'ha escrit d'aquest paratge empordanès. Amb textos de: Joan Margarit, Josep Palau i Fabra, Joan Santamaria, Tomás Garcés, J.V. Foix, Pere Coromines, Carles Fages de Climent, Josep Maria de Sagarra, Josep Sebastià Pons, Joaquim Ventalló, Moisès Broggi, Prudenci Bertrana, Manuel Ibáñez Escofet, Anna Maria Dalí, Carlos Barral, Clementina Arderiu, Eugeni d'Ors, Federico García Lorca, Salvador Dalí, Rosa Regàs, Víctor Rahola, Joan Vinyoli... i Josep Pla, i no esmento la totalitat dels autors referenciats...

M'agradaria poder demanar a Guardiola que tingués la santa paciència i fes el mateix amb totes les referències literàries de Manresa. Seria un llibre bàsic per al coneixement de la ciutat que el va veure néixer.