Dinamarca va dur a terme la seva desescalada aixecant la quarantena amb una estratègia pròpia: els primers de sortir, els menors d'11 anys, que van tornar a les classes.

En aquells dies, hi havia 6.500 casos i uns 300 morts. Avui aquestes xifres són de 9.800 casos i poc més de 500 víctimes mortals de la pandèmia. La xifra de recuperats és molt alta, amb 7.200 casos, quelcom que representa gairebé tres quartes parts dels contagiats.

La corba d'evolució dels nous casos declarats de la Covid-19 sembla haver-se estabilitzat, de manera que es manté estable la xifra de nous casos, amb un suau descens però encara per sobre dels 100 casos diaris. Els investigadors asturians Juan Luis Fernández i Zulima Fernández Muñiz pronostiquen que aquesta tendència continuarà, i podria situar-se a l'entorn dels 12.000 casos, amb un màxim de 16.000 infectats. A més, s'aprecia que la tendència quant a les defuncions diàries va en descens, amb algun pic aleatori.

Tot sembla indicar que l'estratègia avançada de Dinamarca li ha resultat favorable. I la resposta dels seus ciutadans li ha permès avançar l'activitat fins i tot convivint amb uns índexs de nous casos en descens suau però controlat.