19 de març de 2021
19.03.2021
Regió7

El futur comença avui i no demà

18.03.2021 | 22:16
El futur comença avui i no demà

Demà passat, 21 de març, el veïnat dels Hostalets de Pierola celebrarem una consulta popular sobre l'ampliació de l'Abocador de Can Mata. Aquest és un fet insòlit en el nostre municipi, ja que la consulta permetrà als hostaletencs i hostaletenques decidir si volem que l'Ajuntament aprovi o no la modificació de les Normes Subsidiàries de Plantejament que ha de permetre ampliar l'Abocador.

Abans de tot, permeteu-me exposar la particularitat financera que tenim a l'Ajuntament del nostre municipi. El 55% dels ingressos municipals provenen de l'activitat econòmica de l'Abocador i l'Ecoparc-4. Aquest fet ha provocat una dependència econòmica colossal al voltant de l'activitat d'aquestes dues infraestructures. És per això, que cal ser crític en aquest sentit, ja que si en el passat s'hagués dirigit part dels ingressos d'aquestes instal·lacions en construir altres fonts d'ingressos, ara mateix no tindríem aquest problema. Però com bé va dir un polític britànic, «si comencem una baralla entre el passat i el present, ens adonarem que haurem perdut el nostre futur».

Per aquest motiu, l'objectiu del Jovent Republicà dels Hostalets de Pierola és ampliar els paràmetres del debat municipal més enllà del passat i el present, i mirar amb perspectiva de futur. Però abans de fer-ho, cal ressaltar que gairebé mai els i les joves de 16 i 17 anys tenim l'oportunitat de decidir el projecte que volem pel nostre poble. Per això, és important que recordem que el futur comença avui i no demà.

Demà, diumenge 21 de març, ens toca decidir quin futur volem. Un futur on primem la sostenibilitat, la salut i el medi ambient? O el contrari? Volem que els Hostalets de Pierola sigui eternament recordat com el poble que té un abocador? O volem que ens recordin per la nostra gent, pels nostres carrers i places i pel nostre exorbitant patrimoni municipal?

Tots aquests interrogants seran aclarits amb el teu vot. Tu decideixes en quin poble vols viure!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit