L'Hospital Sant Joan de Déu d'Althaia acollirà aquest dissabte la XXVI edició de la Jornada Gastroenterològica de les Comarques Catalanes que, 19 anys després, es torna a celebrar a Manresa. Aquesta reunió està organitzada pel Servei de Digestiologia d´Althaia en col·laboració amb els hospitals de la Catalunya Central, motiu pel qual el comitè organitzador està format per professionals de Manresa, Berga, Igualada i Vic.

El programa inclou dues taules d´actualització dedicades a patologies prevalents. La primera se centrarà en la malaltia inflamatòria intestinal i estarà moderada per la Dra. Esther Garcia, de l´Hospital Sant Pau de Barcelona. L´altra, moderada per la Dra. Mercedes Vergara, del Parc Taulí de Sabadell, abordarà com optimitzar el tractament en l´hepatitis C. En aquesta taula es posarà especial èmfasi en el paper que juguen els equips d´hospitals comarcals de referència com Althaia i els sistemes organitzatius que permeten una millor atenció i aprofitament de recursos.

La jornada inclourà una conferència sobre la qualitat en les colonoscòpies, una prova important actualment tenint en compte el cribratge de càncer colorectal, que anirà a càrrec de la Dra. Maite Herraiz, de la Clínica Universitària de Navarra.

De manera intercalada, es faran sessions de presentacions de comunicacions i casos clínics, i es podrà consultar tot el ventall de comunicacions en format pòster que hi haurà exposat.