Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Hospital de la Vall d'Hebron fa 10 trasplantaments en només 24 hores

Es tracta d'un nou rècord, fruit de l'experiència acumulada en els 40 anys del programa de trasplantament del centre

L'Hospital de la Vall d'Hebron fa 10 trasplantaments en només 24 horesVall d'Hebron

El programa de trasplantament de l´Hospital Universitari Vall d´Hebron va sumar una nova fita el passat mes de novembre amb la realització de 10 trasplantaments d´òrgans a 9 receptors en només 24 hores. Aquesta xifra és encara més important si es té en compte que quatre dels receptors eren pacients pediàtrics d´edats entre els 2 i els 4 anys. Un fet només a l´abast de centres com Vall d´Hebron, que aquest 2016 ha celebrat el 40 aniversari de l´inici del seu programa de trasplantament. De fet, la mateixa setmana que es va assolir aquesta xifra es van realitzar 8 trasplantaments més a 6 receptors, és a dir que en només 5 dies a Vall d´Hebron es van fer 18 trasplantaments a 15 pacients. Tot plegat, gràcies a la responsabilitat i compromís dels professionals implicats.

El mecanisme necessari per portar a terme les intervencions es va posar en marxa a les 4 del matí d´un dia de mitjans de novembre, amb una trucada de l´Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) informant que hi havia un òrgan viable per a un dels pacients de Vall d´Hebron en llista d´espera. A partir d´aquest moment, el personal de Coordinació de Trasplantaments va engegar tot el procés que va mobilitzar més de 200 professionals de l´Hospital, als quals cal sumar el personal de l´Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), de l´OCATT, del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) i d´AENA.

Es van posar en marxa els equips necessaris per a realitzar l´extracció dels òrgans als donants (4 equips es van desplaçar a diversos punts de l´Estat) i els encarregats de l´implant (10 equips). 24 hores després, s´havien realitzat 4 trasplantaments infantils (2 ronyons, 1 fetge i 1 cor) a 4 receptors i 6 trasplantaments d´adults (2 fetges, 2 ronyons i 2 pulmons) a 5 receptors. Tots ells presentaven una malaltia terminal de l´òrgan afectat i ara es recuperen de les intervencions. De fet, el pacient que va rebre el cor estava en situació d´urgència 1, el segon nivell de prioritat a la llista de donació d´òrgans.

Prem per veure més contingut per a tu