Els aliments antitumorals són rics en vitamines. La vitamina A preval en els productes vermellosos (tomàquet, pebrot, pastanaga, carbassa?); la C, en els cítrics; i la E, en l'oli d'oliva i la fruita seca.

Cols

Col, bròquil, coliflor, raves, naps? Són al primer lloc de la llista pel fet que els seus compostos fitoquímics estimulen la producció d'enzims i bloquegen el dany dels agents cancerígens. Es recomana consumir-ne un o dos cops per setmana, millor per dinar que per sopar, i com menys cuits, més conserven les propietats.

Verdures verdes

Enciam, espinacs... Són verdures de color verd per la clorofil·la, substància protectora contra el càncer. A més, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals, per la qual cosa s'aconsella consumir-ne com a mínim un cop al dia. Tot i que com més crues millor, cuites o al vapor també és una bona opció, però com que són sensibles a la calor es recomana coure-les en poca aigua i amb unes gotes de llimona, així com mantenir el recipient tancat, per mantenir les seves propietats.

Verdures vermelloses

Tomàquet, pastanaga, carbassa, remolatxa? afavoreixen la formació de vitamina A i són riques en antioxidants, que prevenen l'envelliment cel·lular, una de les causes del càncer. És aconsellable menjar-ne cada dia, tenint en compte el seu nivell de sucre, per la qual cosa és convenient bar-rejar-les amb verdura verda si les cuinem en puré, o bé prendre-les crues.

Cítrics

Taronja, mandarina, llimona, kiwi, pinya? són aliments rics en vitamina C i antioxidants, combaten les infeccions i protegeixen els vasos sanguinis. Són fruites ideals per començar el dia.

Fruites vermelles

Maduixa, gerds, magrana, cirera, síndria... Tenen poderoses propietats anticancerígenes i antioxidants. Són fruites ideals per consumir-ne diàriament.

Peix blau

Salmó, tonyina, sardina, peix espasa? Contenen entre el 7 i el 15% de greix saludable,que eleva el colesterol bo i ajuda a protegir contra el càncer i les malalties cardiovasculars. S'aconsella consumir-los preferiblement frescos, com a mínim tres vegades per setmana i cuinats al forn, a la planxa o bullits. Eviteu afegir-hi oli, per la seva riquesa en greixos. La llimona, en canvi, afavoreix l'absorció dels greixos saludables.

Bolets

Tenen un alt nombre de propietats medicinals, com ara antiinflamatòries i antitumorals. Aporten molt poques calories i molta aigua i fibra.

All i ceba

Són aliments saludables per a tot tipus de malalties, pel seu poder anticancerigen, antiinflamatori, antisèptic, diürètic... És bo consumir-ne diverses vegades al dia, i com més crus millor.

Iogurt natural i pa integral

El iogurt ha demostrat ser un actiu protector de la flora intestinal i, per tant, un aliat contra el càncer. Els experts recomanen prendre el iogurt natural o semidesnatat per absorbir millor la vitamina D i el calci. S'haurien de consumir 2 o 3 unitats de lactis al dia, millor a l'hora d'esmorzar i berenar. Pel que fa al pa, és millor consumir-lo tendre i integral, per l'aportació de fibra que afavoreix el trànsit intestinal. Si se'n menja en tots els àpats, que sigui en petites quantitats.

Oli d'oliva

És recomanable consumir-lo en cru, de 3 a 5 cullerades soperes al dia. Alerta amb l'oli fregit i reutilitzat diversos cops.