La implantologia. Aquest va ser el tema de la xerrada que el doctor Enric Pintado, odontòleg manresà, va fer fa unes setmanes al Casino de Manresa. Anava enfocada exclusivament a pacients i va tenir una bona acceptació.

Pintado va voler parlar dels implants perquè «és una especialitat de l'odontologia que genera molts dubtes a la gent que necessita un implant o més».

El doctor Enric Pintado és especialista en implants i pròtesis i va explicar als assistents a l'acte els punts clau perquè un implant sigui un èxit i el pacient no tingui problemes al llarg dels anys.

El primer aspecte que es va posar sobre la taula va ser el preu. «Avui dia hi ha moltes clíniques dentals o franquícies que ofereixen preus d'entrada molt baixos, i això és publicitat enganyosa. Per què? Perquè ni el preu final és tan econòmic ni la qualitat dels implants i les pròtesis és l'adequada», assegura Pintado. I afegeix: «S'ha d'anar molt amb compte i sempre demanar com a mínim una segona opinió».

Una altra qüestió que es va tractar va ser que actualment, gràcies a la tecnologia, es poden fer tractaments molt poc invasius, concreta Pintado: «Es fan mitjançant la cirurgia guiada, on pràcticament no hi ha dolor ni sagnat, es poden posar dents el mateix dia i el pacient pot continuar la seva vida personal i laboral amb normalitat».

A més, va demostrar que gràcies als implants i a la tècnica que ell fa servir és ideal col·locar l'implant el mateix dia de l'extracció de la dent, fet que suposa que el pacient s'estalvia una cirurgia.

Cada cop els empelts d'os són menys habituals gràcies a les tèniques utilitzades quan hi ha manca d'os. Pintado va explicar com es resol la situació del pacient que entra a la consulta dient «el dentista em diu que no tinc prou os per posar implants». Doncs «amb implants angulats (per exemple sistema all-on-4 o implants cigomàtics). I col·locant dents provisionals fixes el mateix dia».

Finalment, va insistir molt en la necessitat de tenir una bona higiene bucal i de fer revisions anuals al dentista per tal de fer un bon manteniment i evitar futurs problemes.