07 de maig de 2018
07.05.2018
40 Años

La supervivència a cinc anys del càncer d'ovari augmenta un 11% en els darrers 15 anys

Cada any es diagnostiquen 445 nous casos a Catalunya

12.05.2018 | 07:19
La supervivència a cinc anys del càncer d'ovari augmenta un 11% en els darrers 15 anys

La supervivència a cinc anys del càncer d'ovari s'ha incrementat un 11% en els darrers 15 anys a causa de les millores en el tractament, els nous fàrmacs i l'augment d'assajos clínics, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Català d'Oncologia (ICO) en un comunicat.

L'ICO explica que l'inici de la centralització en la forma de tractar i valorar les pacients mitjançant equips multidisciplinaris especialitzats permet que diferents professionals puguin visitar-les i consensuar les decisions sobre el diagnòstic i el tractament inicial.

A més, en els darrers anys ha augmentat la xifra d'assajos clínics, així com els seus participants: 23 pacients el 2016 i 37 el 2017, fet que permet, segons l'ICO, "poder avançar en la investigació de nous fàrmacs i tractaments que beneficiïn als pacients".

El vuitè càncer més freqüent


El càncer d'ovari és el vuitè més freqüent en dones, amb uns 445 casos nous a Catalunya a l'any, el 75% d'ells amb una detecció en estadis avançats ja que inicialment "els símptomes que provoca sovint es confonen amb altres patologies benignes de l'abdomen".

Segons l'ICO, la xifra de dones afectades de càncer d'ovari que sobreviuen als cinc anys de la malaltia se situa en el 42% dels casos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema