Millorar el benestar dels avis. Aquesta és una de les línies de treball de Kadira, una empresa que es dedica al sector del moble i que a més s’ha especialitzat en l’ergonomia en el món mobiliari/ortopèdic. Kadira Busca solucions per seure a les persones grans que pateixen una lleugera disminució de la mobilitat.

«Som especialistes en cadires per a persones que necessiten una petita ajuda en el seu dia a dia però sense uns estris gaire sofisticats”, explica Joan Rodó, propietari de l’empresa.

Per exemple, una persona gran amb falta de mobilitat pot trobar en una cadira d’oficina, ben escollida, una solució per a diferents activitats: butaca per llegir, mirar la televisió, moure’s per casa, anar al bany, i fins i tot per a l’hora dels àpats. «Són cadires que per les seves prestacions són apropiades per a la gent gran», explica Rodó.

Un altre exemple és posar rodetes a les quatre potes d’una cadira amb braços i d’aparença normal: «Pot ser molt útil per una persona gran acabada d’operar d’una pròtesi de maluc, a qui fins i tot li costa apropar-se a la taula», diu Rodó.

Gran assortit de butaques per a totes les necessitats

L’estoc de cadires és ampli i el ventall de solucions pot ser dissenyat per a cada necessitat. I no és l’únic producte estrella de l’empresa. Les butaques, també. L’assortit és molt complet, tant elèctriques com mecàniques, i algunes butaques són molt apropiades per a la gent gran, per donar resposta a petits problemes quotidians que pateixen les persones afectades per alguna discapacitat.

Per exemple, argumenta Rodó, «si una butaca de relax sabem escollir-la amb els mecanisme adequats, la podem convertir en una butaca gairebé ortopèdica que podrà fer més còmode la vida diària a un avi amb poca mobilitat, tant a l’hora de descansar, veure la televisió, i fins i tot, sopar».

Allres solucions que contemplen són per a persones de baixa estatura: «butaques més baixes i de menys fondària, cadires amb reposapeus incorporat....».

Kadira busca «la màxima eficiència en totes les seves accions», remarca Joan Rodó. De fet, l’escala de valors dels seus productes és eficàcia, comoditat, confort i estètica. Per aquest ordre, sinó s’altera el producte.