El projecte «L'activitat física com a mesura de millora de l'estat d'ànim i la socialització en la gent gran», liderat per Anna Ruiz, doctora de l'ICS Catalunya Central, ha guanyat el Premi a Millor Projecte d'Investigació del 40è Congrés Nacional Semergen. L'objectiu principal és avaluar si l'activitat física millora la situació emocional, social i la qualitat de vida en persones més grans de 65 anys que tenen problemes d'ansietat, depressió i aïllament social.

El projecte s'iniciarà l'any que ve i es farà a quatre centres d'atenció primària del Bages, amb un total de 200 pacients. Es dividiran en dos grups: un que anirà a caminar en grup una hora, dos dies a la setmana i durant 4 mesos; i un altre que no anirà a caminar i se'ls farà controls habituals al CAP.

Als participants se'ls passaran cinc tests per valorar l'activitat física que fan, la qualitat de vida segons la seva percepció, l'estat emocional (ansietat i depressió) i l'esfera social. Quan finalitzi l'estudi, els professionals esperen poder confirmar, amb dades reals, que l'activitat física ajuda a millorar l'estat anímic de les persones grans amb la consolidació d'una xarxa social de relació, la creació de vincles emocionals, la reducció de la sensació d'ansietat o estrès, i la percepció de millora anímica.