Segueix-nos a les xarxes socials:

La vedella ecològica "nutritiva, sana i gustosa" de Cal Monegal

Cal Monegal, a Olius, cria vaques en ecològic i en comercialitza la seva carn

La vedella ecològica "nutritiva, sana i gustosa" de Cal Monegal

L'any 2001, quan se sentia a parlar ben poc de carn ecològica, Cal Monegal ja hi va apostar. El ramader Ramon Sala va reconvertir el seu ramat de vaques en ecològic per ser una alternativa més conseqüent amb el respecte per l'entorn, per millorar la qualitat de vida dels animals i pels bons resultats de la carn: més nutritiva, sana i gustosa. «Ho vam fer per convenciment, estem totalment convençuts dels avantatges d'aquest sistema de producció i el nostre objectiu és demostrar que és una alternativa, viable i convenient, a la producció convencional, i per aconseguir-ho cal que la diferència de qualitat sigui superior a la diferència de preu, per tal que no sigui un producte més car «perquè sí» ni de luxe, «sinó que estigui a l'abast de tothom», assegura Sandra Sala, propietària de Cal Monegal, que des del 2009 tenen botiga i obrador propi, al Pi de Sant Just (Olius).

Ven la vedella ecològica que cria el seu pare i també porc, xai, pollastre i conill ecològics, «seguint la mateixa línia que amb la vedella, l'agafem sempre dels mateixos productors, mirant que també facin producció ecològica per convenciment per compartir l'objectiu i tenir-hi plena confiança, l'adquirim directament al productor sense intermediaris i nosaltres fem tot el procés d'elaboració». Els clients valoren «la qualitat de la carn, que és de confiança, el fet que és més saludable i que és més bona i tendra», remarca Sala.

Està contenta de l'acceptació que té la carn ecològica i la resta de productes, també ecològics, que ofereixen i donen un valor afegit a Cal Monegal: fruita i verdura, ous, embotits, oli, pasta, sucs, productes de neteja... «tenim una àmplia oferta de més de 500 productes ecològics i d'acurada selecció, ja que provenen d'una trentena de proveïdors diferents». A part de la botiga física, els funciona molt bé la venda on-line per arribar a tot Catalunya a través del web www.calmonegal.com.

Prem per veure més contingut per a tu