La natació és un esport conegut popularment per ser el més complet i correctiu. Però realment va tan bé per a l'esquena? És bo per a tothom?

«Hem de tenir en compte que els nedadors professionals pateixen de dolor d'espatlla més d'un 40%, dolor lumbar gairebéun 20% i dolor cervical un 10%, fins i tot alguns tenen dolor de genoll o maluc», explica la doctora Mercè Salvans.

Quan nedem fem servir l'espatlla per pujar els braços per sobre del cap i treballem en aquesta postura, molt inestable i que estressa les estructures d'aquesta articulació. És cert que un bon entrenament i una bona tècnica prevenen tenir lesions en aquest nivell, però una persona que no és esportista professional que vulgui practicar esport i que tingui dolor d'espatlla, o que li faci mal quan neda, és recomanable que canviï d'esport.

Un altre punt dolorós que es pretén corregir amb la natació és la columna cervical, que es mou demanera continuada per agafar aire nedant crol. Si ens fa mal la columna cervical nedant,una solució pot ser fer-ho amb ulleres i tub,per evitar girar el coll per respirar i per mantenir la columna

cervical recta. Una alternativa és canviar d'estil i fer esquena.

Respecte al dolor lumbar, si en patim i no tenim una bona tècnica nedant,es recomana nedar esquena,perno forçar la lordosi lumbar fent crol, braça o papallona.

La natació és un esport complet, però cal personalitzar-lo. A Clínica Salvans a Manresa t'assessoren de l'esport més apropiat per a tu. Si tens dolor muscular o articular t'ajudaran a millorar la qualitat

CLÍNICA SALVANS

clinicasalvans.com

info@clinicasalvans.com