Imagineu-vos just en el moment que la notícia arriba a les vostres orelles. Els conductes auditius traslladen el senyal sonor al vostre cervell. L’Impacte es registra satisfactòriament, el vostre equip de neurones descodifica el missatge. És una bona notícia, aquesta vegada tocava, una bona alegria. Les darreres havien estat un nyap d’informacions. Tots els interruptors de fase alegria es posen en mode «on». Iniciem la resposta. La maquinària de l’alegria es posa en funcionament, lleu somriure, respiració profunda, segregació lacrimal activa, impuls de salt a les extremitats inferiors, funció picar de mans activada... si la bona notícia és prou potent i en paral·lel sona música podem posar-nos a ballar. D’això en diem ballar de l’alegria.

Alguns artistes amb la seva música ens permeten viatjar vers l’alegria . Pau Donés ens va regalar, entre altres cançons, Bonito. Bruce Springsteen ens canta i explica Well from small things Mama, big things one day come, una cançó que no és dels top hits del cantant de New Jersey. A ritme de rock ens convida a mirar les petites coses. Springsteen afirma que les grans coses primer han estat petites. I segurament escoltant-la us passarà que els vostres peus no poden parar de ballar. També passa amb Bonito. «Todo me parece bonito» ens cantava Donés, i escoltant aquest tema el somriure queda dibuixat a les cares dels que l’escoltem.

Bones notícies és allò que podem comunicar als nostres infants, alumnes i familiars. Dins de l’àmbit esportiu comunicar informació des de la part positiva. El got mig ple de la vida construeix millors persones i esportistes, sobretot els fa més feliços. Sempre hi ha algun raconet petit que ens pot permetre l’opció positiva. Quan no som capaços d’apreciar aquest matís la millor opció és el silenci. Si no tenim res bo a dir d’algú, el més recomanable és no dir res. Si més no és una manera saludable de no embrutar el paper que diàriament escrivim. Millor el full en blanc que ple de taques.

Quan pugueu poseu música i balleu. Amb els teus alumnes, esportistes, família... Encara que no t’agradi gaire, prova-ho un dia. No cal ser en Nurèyev o la Pina. Si balleu ja genereu una bona notícia. Imagineu un alumne vostre explicant a la mare o al pare «hem ballat amb la mestra, o amb el mestre, i estàvem tots molt contents»! Bones notícies seria un bon títol de llista de reproducció a les plataformes de música en streaming. Un calaixet amb música per ballar quan estem contents o no ho estem tant.

De fet les petites coses, les petites bones notícies ens envolten en el nostre dia a dia. Just al costat tinc la gran notícia que el dinar ja és a punt. La finestra m’informa que el sol escalfa fort avui. El missatge de veu en convida a un sopar, demà. Fora el pati els geranis fan flor. Totes aquestes notícies ben embolicades amb el ritme de rock and roll ens fan ballar i ens fan riure. Riure és la manera com la nostra ànima fa ballar al nostre rostre.

Bones notícies i música per ballar és el desig d’aquesta petita secció d’opinió que escrivim al diari Regió7 per a tots vosaltres que en sou lectors.