El govern del Regne Unit va publicar el divendres 7 de gener un estudi que detalla quins són els llocs on és més probable que una persona s'infecti de covid-19. La investigació Virus Watch Study analitza les activitats que van dur a terme 10.000 persones en dos períodes temporals: durant la segona onada - en el moment quan hi havia més restriccions- i durant els mesos de setembre i novembre del 2021.

En ambos períodes, els resultats conclouen que fer la compra és l'activitat amb més risc de contagi de coronavirus fora de la llar. La compra setmanal augmenta un 2,2% la possibilitat de ser positiu.

Les restriccions dures que es van imposar durant la segona onada al Regne Unit van facilitar que la transmissió en sectors com l'entreteniment, els serveis de bellesa i els esports fos baixa. En canvi, durant el segon període analitzat, entre el setembre i novembre del 2021, l'estudi associa la pràctica d'esports en exteriors com la segona activitat amb un major risc d'infectar-se de covid.

Fer ús del transport públic es trobaria en la tercera posició, ja que genera un 1,31% més de possibilitats de transmissió.

Les activitats relacionades amb la restauració i l'oci precedeixen el rànquing de les activitats amb més risc. Entre aquestes, es troben: menjar en un restaurant, anar a un bar o a una festa.

D'altra banda, anar al treball al Regne Unit augmenta un 1,2% la possibilitat d'infecció. Si a més, et desplaces amb transport públic com el taxi o el tren aquesta probabilitat gira entorn del 1,19%.

Per contra, no hi ha evidències que hi hagués una major probabilitat d'infecció en esdeveniments culturals, com ara cinemes, teatres i concerts, en l'etapa amb menys restriccions.

El Grup Assessor Científic per Emergències (SAGE), encarregat de l'elaboració de la investigació, ha alertat que les anàlisis fetes entre el setembre i novembre de l'any passat són preliminars i estan pendents de revisió.

Les 10 activitats amb més risc d'infecció

Aquest és el llistat de les activitats que, segons l'estudi britànic, estan associades amb un major risc de contagi durant un període amb restriccions més laxes:

  1. Anar de compres:  2,18%
  2. Practicar esport a l'aire lliure: 1,36%
  3. Fer ús del transport públic: 1,31%
  4. Menjar en un restaurant: 1,29%
  5. Anar a un pub, bar o club: 1,28%
  6. Anar a una festa: 1,27%
  7. Anar a un gimnàs o practicar esport a l'interior: 1,27%
  8. Anar a treballar: 1,2%
  9. Viatjar en taxi: 1,19%
  10. Viatjar en tren: 1,18%