Si estàs buscant un mètode ràpid per perdre pes i no passar gana, la dieta de l'arròs pot ajudar-te. Es tracta d'un règim bastant restrictiu i que només es pot fer durant uns dies (alerta, no ho allarguis més d'una setmana). És un "pla de xoc" ideal per desfer-te ràpidament dels quilos que has agafat durant l'hivern i reduir la panxa. T'expliquem en què consisteix.

Propietats de l'arròs que ajuden a aprimar-te

L'arròs és un aliment molt comú a la nostra gastronomia. Aquest cereal (sobretot si és integral) té molt poques calories i, a més, té un gran poder saciant. Per això farà que tinguem menys sensació de gana i mengem menys aliments. A més, conté molta fibra que ajuda a regular el trànsit intestinal i evita l'estrenyiment. En consumir-ne notarem ràpidament la nostra panxa menys inflada i ens ajudarà a aconseguir un ventre pla. A més, l'arròs és baix en sodi i afavoreix l'eliminació de líquids.

En què consisteix la dieta de l'arròs?

La dieta de l'arròs és un règim detox que té una duració molt curta i uns efectes molt ràpids. Es tracta d'una dieta indicada per netejar el nostre organisme de toxines. Com ja hauràs endevinat, la base d'aquesta dieta és l'arròs integral, que has de consumir tant a l'hora de dinar com de sopar, mentre que per esmorzar i berenar, pots optar per fruites i verdures (menys plàtan i blat de moro). L'ús de l'oli d'oliva cru també està permès.

Concretament, la dieta de l'arròs es divideix en dues fases:

  • La primera és molt restrictiva i comprèn la fase de desintoxicació. Requereix un consum molt baix de calories i permet molt pocs aliments. Només podries afegir algunes fruites i verdures i inclou l'arròs per dinar i sopar. L'objectiu de la dieta de l'arròs durant els primers 3 dies és desintoxicar, purificar i drenar.
  • La segona fase és més flexible, permet introduir més aliments i anar incloent carns blanques o peix, així com llegums i un nombre més verdures.

Contraindicacions de la dieta de l'arròs

La dieta de l'arròs és molt restrictiva quant al nombre d'aliments que permet consumir pel que no és recomanable allargar-la en el temps més enllà de 5 dies ja que podries sentir sensació de fatiga i esgotament.

A més, en perdre pes tan ràpidament després corres el perill de recuperar-lo igual de ràpid, per la qual cosa una vegada acabada la dieta has de vigilar molt els aliments que menges i seguir una dieta variada i saludable.