Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

Coneix totes les activitats proposades per fer visible una malaltia cada vegada més extensa entre joves i adults

Manresa se suma al Dia Mundial de la Salut Mentalfreepik

La Confederació de Salut Mental d'Espanya afirma que, "els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat al món el 2030". Tot i semblar molt exagerat, no ho és! A Catalunya, han augmentat considerablement els problemes d'ansietat i depressió entre adults, passant d'un 20,8% el 2021 a un 24% l'any 2022. En el cas dels joves d'entre 4 i 14 anys, els quals han estat diagnosticats amb problemes de salut mental, la taxa ha baixat del 9,4% al 7,4%.

Entre el 35% i el 50% dels malalts no reben cap tractament o l'adequat

La salut mental és fonamental per poder ser feliç i aconseguir un benestar òptim, també en l'àmbit físic. El cos i la ment són dos conceptes que van lligats, si un dels dos no funciona correctament, el més normal és que l'altre comenci a patir-ne les conseqüències. Per això, el benestar físic i emocional han d'anar sempre plegats. 

"La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l'absència d'afeccions o malalties."

Constitució de l'OMS

Avui, 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i Manresa ho celebra amb diverses activitats i sota el lema 'La salut mental és cosa de tothom'. Avui mateix a les 12 hores del migdia hi ha hagut un acte institucional on s'ha llegit la lectura del manifest, elaborat per la Taula de Salut Mental a la plaça de Sant Domènec, segons Althaia.

El 26 d'octubre es farà una xerrada sobre la salut mental i les persones refugiades, a càrrec de Nàdia Ghulam. A més, durant tot el mes d'octubre es duran a terme diverses activitats fomentant una bona salut mental. Als Jardins de la Cova es podrà fer taitxí, també hi haurà exposicions, activitats i xerrades a les biblioteques municipals.

Patir problemes de salut mental

Ràdio Manresa i Canal Taronja també han col·laborat en aquest projecte i faran diversos programes i tertúlies sobre aquesta temàtica.

Vols conèixer més dades sobre la Salut Mental?

Segons la Confederació de Salut Mental d'Espanya, 450 milions de persones a tot el món tenen un problema de salut mental i això fa que la seva vida sigui molt difícil. A més, el 50% dels problemes de salut mental comencen abans dels 15 anys.

A Espanya, 1 de cada 4 persones té o tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida i 8 de cada 10 persones amb algun d'aquests problemes no tenen feina.

Prem per veure més contingut per a tu