L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha desitjat aquest dimecres 'tot l'encert del món' al nou Bisbe, Xavier Novell i Gomà. Alhora, li ha demanat des de l'ACN 'la humilitat i la proximitat amb els ciutadans que li exigeix el nou càrrec'. En aquest sentit, ha assenyalat que el seu predecessor, Jaume Traserra, no va acabar de 'trobar la sintonia amb la gent de Solsona que sí que va trobar el bisbe Deig'. Xavier Novell ha estat nomenat aquest migdia i prendrà possessió al desembre. L'alcalde de Solsona també ha apostat per 'trobar una fórmula' sobre el futur del Museu Episcopal.

David Rodríguez ha volgut mantenir distància a l'hora de valorar el nomenament de Xavier Novell tot assegurant que 'no tenim una valoració a fer de les coses de l'església, són les que passen a l'església'. No obstant això, tenint en compte la influència que exerceix el bisbat a la seva ciutat, l'alcalde de Solsona ha desitjat sort a Novell.

Rodríguez ha assegurat, des de l'Agència Catalana de Notícies, que Xavier Novell 'és una persona que coneix bé la diòcesi i això li facilitarà la seva entrada al càrrec nou'. En aquest sentit, desitja que tingui més sintonia amb els ciutadans que la que ha tingut el seu predecessor, Jaume Traserra. Un bisbe que, al seu parer, no va trobar la 'sintonia' amb els solsonins que sí que va aconseguir l'anterior bisbe, Antoni Deig.

Amb tot, Rodríguez ha destacat que 'malgrat tot' Traserra 'ha estat un home que no s'ha volgut mai implicar en política i ha fet la seva feina'. Un fet que, afegeix, 'tothom li reconeix'. Una d'aquestes feines és la que des del consistori quedava 'pendent' amb el bisbat, en referència al Museu Episcopal.

L'alcalde de Solsona s'ha mostrat esperançat pel fet que es pugui 'trobar una fórmula' que satisfaci 'totes les parts'. És a dir, Generalitat, Ajuntament i Bisbat. L'objectiu és, segons Rodríguez, 'sortir d'un cert impàs en què es troba el museu des de fa anys'. I ho ha argumentat assenyalant que 'el museu és una part molt important de la ciutat' que involucra les administracions i l'església.