Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona aposta per la participació per sortir de la crisi

El consistori presenta un nou projecte per reactivar el teixit econòmic de la ciutat

L'Ajuntament de Solsona va presentar ahir el projecte Solsona Co, que pretén dinamitzar econòmicament la ciutat a través de la participació ciutadana. L'objectiu és que a final d'any es pugui presentar un pla d'accions concretes, tant de les institucions públiques com dels agents econòmics, que permetin reactivar l'ocupació.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier González, va explicar que "volem fer un full de ruta que marqui cap on hem d'anar, perquè com a Ajuntament no podem crear ocupació, però sí que podem posar les eines perquè el sector privat en generi i poder reduir així els 666 aturats que té la ciutat". L'objectiu, segons el regidor, "no és crear un pla director de l'Ajuntament, sinó de Solsona, i per això hi ha de participar el màxim nombre de gent possible".

Des del consistori ja s'han reunit amb el Gremi d'Hostaleria, la UBIC i l'Associació d'Empresaris del Solsonès per presentar-los el projecte. Ara s'iniciarà la fase de participació, que s'allargarà fins al novembre. González va explicar que es crearan grups de treballs sectorials dividits en quatre categories, comerç i turisme, formació, empresa i sòl industrial i territori, i també una taula de treball consultiva i de seguiment, formada per l'Ajuntament, el Consell Comarcal i altres consistoris de la comarca, que seguiran el procés. Aquesta taula serà l'encarregada de presentar, el desembre, un document amb totes les accions que cal dur a terme prioritzades i calendaritzades. González apunta que "el procés també vol millorar l'optimisme per sortir de la crisi".

Prem per veure més contingut per a tu