El consistori solsoní ha començat a fer proves al nucli antic amb un producte que es polvoritza en espais de la via pública per evitar que hi orinin els gossos. Es tracta d´una substància líquida feta amb essència de mostassa que s´aplica inicialment cada tres dies per tal que els gossos es desacostumin d´aquesta pràctica en béns que pateixen un deteriorament i una imatge de manca d´higiene.

Inicialment convé polvoritzar aquest producte cada tres dies, però una vegada els gossos es desacostumen, es pot espaiar l´interval fins a una setmana o quinze dies. S´ha començat aplicant en cantonades, portals i places del nucli antic i en alguns punts, com la plaça Ribera, ja s´ha començat a percebre un canvi. De totes maneres, l´Ajuntament n´estudiarà els resultats abans de fer extensiva aquesta solució a més indrets.

L´alcalde, David Rodríguez, adverteix que "fins ara no havíem trobat cap producte legal" i recorda que la pols de sofre, per exemple, és tòxica i està prohibida. De totes maneres, continua demanant la col·laboració dels propietaris de gossos perquè no els permetin orinar al carrer.