Aquesta setmana la brigada municipal de Solsona ha començat a retirar onze exemplars de negundo (Acer negundo) del passeig de les Moreres a l´indret del cambril de la Mare de Déu del Claustre pel risc de caiguda. És la primera fase d´una actuació més àmplia per substituir els arbres l´estat dels quals és potencialment perillós per altres exemplars. A partir de la setmana vinent, a l´espai dels negundos s´hi plantaran aurons de Freeman (Acer x freemanii).

Aquesta actuació respon a les recomanacions realitzades pel biòleg i consultor d´arbrat urbà Josep Selga, al qual el consistori va encarregar una valoració de l´estat general de l´arbrat del municipi. Segons aquest expert, aquest indret del passeig de les Moreres patia el risc de caiguda dels negundos, arbres que no suporten bé l´esporga i que acceleren la proliferació de fongs, amb el consegüent podriment d´arrels i fusta. De fet, a mesura que la brigada municipal els retirava els exemplars queien deixant a la vista arrels completament podrides.

L´espècie que els substituirà és la de l´auró de Freeman, un tipus d´arç que requereix poca esporga i que a la tardor és de fulles vermelles. La voluntat del consistori és renovar l´arbrat d´aquesta zona en un termini de dos anys.