Solsona es posarà la característica bata del seu Carnaval aquest vespre per donar el tret de sortida a set dies de gresca ininterrompuda durant els quals la població tindrà llicència per disparar ironia i sarcasme i s'apoderarà dels carrers i places de la ciutat, amb tota mena d'actes desenfrenats que empenyen a evadir-se de les preocupacions quotidianes.

Tot i que el cap de setmana passat ja es van viure els primers actes previs, avui Solsona entrarà de ple en la seva festa més genuïna. A les 8 del vespre es donarà el tret de sortida a l'edició del 2014 amb un inici que s'ha previst "amb seguretat". El Carnaval no deixa de ser una rèplica caricaturesca de la Festa Major de Solsona i l'inici accidentat de la darrera edició de la festa major -quan el fuet llançat per l'alcalde va impactar contra la teulada de la biblioteca- no ha passat desapercebut als organitzadors d'aquest primer acte. Seguidament, i com és habitual, l'epicentre de la festa serà itinerant pel nucli antic fins a finalitzar a la plaça Major, amb la música sorda i el ball mut. A més, enguany s'ha anunciat la I Trobada Nacional de Carros Musicals. Després del sopar gras i Patxim-patxim amb Jordi Casellas a la mateixa plaça, (a 3/4 d'11 de la nit), la draca prendrà protagonisme amb la Drakaxanga.

Per finalitzar aquesta primera jornada d'actes, a les 12 de la nit la comparsa Lo cal Quinto ha organitzat enguany l'acte anomenat Trencant Tòpics per desmuntar rumors associats a les nombroses comparses solsonines. L'acte culminarà amb un concert amb Les Absentes i Bonobos.