Tots els consellers comarcals presents en el Ple de la setmana passada van donar suport a l'extinció de l'organisme autònom Fundació Pública Francesc Ribalta, atesa la pressió legislativa i financera que exerceix la nova legislació estatal. D'aquesta manera, s'ha donat llum verda a l'eliminació de l'estructura de l'actual organisme autònom per estalviar costos, optimitzar recursos, evitar burocràcia i donar compliment a les diferents reformes legislatives que regulen la necessitat de simplificar estructures administratives i d´eliminar duplicitats d´actuació, d´acord amb el context econòmic actual.

Per a assegurar la tasca d'aquest organisme històric i cultural, en el mateix Ple, es va aprovar la creació del Consell Cultural Francesc Ribalta com a òrgan de participació del Consell Comarcal que durà a terme les idèntiques tasques que l´extingida Fundació Pública. D´aquesta manera, es donarà continuïtat a la labor que la Fundació ha dut a terme a la comarca en matèria cultural.

Les funcions del Consell Cultural Francesc Ribalta seran entre d'altres: debatre la situació i les necessitats culturals, intel·lectuals i històriques i de patrimoni del Solsonès; debatre i proposar al Consell Comarcal del Solsonès el nomenament del guardonat/da al Premi Signum; i l'organització de seminaris d'història de la comarca.