El pas per Solsona de la Volta Ciclista a Catalunya comportarà afectacions a la mobilitat durant una hora el pròxim divendres 28 cap a un quart de dues. Segons informa la Policia Local, es tallarà el trànsit a la carretera de Manresa i s'habilitarà una ruta alternativa per a cada sentit de circulació.

Per als vehicles pesants no hi haurà cap desviament possible en direcció a Solsona, però els turismes tindran senyalitzada una ruta pel camí que mena al taller d´Amisol (pel costat de la fàbrica Simet) fins a l´estació depuradora. D´allà es podrà continuar pel barri del Camp del Molí (carrer del Camp del Molí i avinguda dels Trabucaires) fins a enllaçar amb la carretera de Bassella (C-26) pel carrer de la Verge de Montserrat.

Pel que fa al trànsit procedent de la carretera de Bassella en direcció a Manresa, es podrà desviar pel carrer dels Tints i creuar el barri del Camp del Molí, seguir pel camí de la depuradora i el de Santa Llúcia fins a arribar a la rotonda de la C-55 a l´altura de la benzinera Bonàrea.

La Volta Ciclista a Catalunya, que torna a Solsona després de vuit anys, arribarà per la carretera de Manresa i creuarà el municipi per l´avinguda del Pont, el passatge de les Moreres, les avingudes de la Mare de Déu del Claustre i del Cardenal Tarancón i la carretera de Torà fins a sortir en direcció a l´Hostal Nou.

La regidoria de Governació i la Policia Local recorden que encara fan falta voluntaris per arribar a la cinquantena amb l´objectiu de cobrir tot el tram urbà solsoní del recorregut de la cursa. Aquestes persones col·laboraran en el dispositiu especial de trànsit per al tancament de carrers per on passaran els ciclistes. Tothom que hi participarà està convocat a una sessió prèvia de coordinació aquest dijous a les vuit del vespre a la sala cultural de l´Ajuntament.

Amb tot, les inscripcions romandran obertes fins a la vigília de la Volta Ciclista, dijous vinent.