El cos d'Agents Rurals ha dut a terme aquest cap de setmana un servei especial de vigilància i control de l'activitat al Pantà de la Llosa del Cavall (Solsonès) coincidint amb l'obertura de la temporada de pesca als rius i embassaments de Catalunya. Aquest embassament es troba dins de l'espai natural de les serres de Busa-els Bastets-Lord i és un lloc de gran afluència de persones per fer activitats esportives. Els agents han fet 70 inspeccions de pesca des de terra i des d'embarcació i no s'ha detectat cap pescador amb infracció per manca de documentació. Per contra, s'han trobat tres persones que no utilitzaven els esquers permesos pel tipus de pesca que feien i han estat denunciades.

Dins del mateix dispositiu també s'ha fet control de les embarcacions que estaven navegant per l'embassament, ja sigui per pescar o per activitat esportiva. S'ha efectuat un total de 20 inspeccions i cinc persones han estat denunciades per navegar sense la documentació necessària.

Els Agents Rurals recorden que per navegar amb embarcacions de rem, vela i motor pels rius i embassaments de Catalunya -també per les altres comunitats autònomes- s'ha d'haver tramitat la corresponent declaració responsable de navegació i complir les normes que s'hi estableixen, sobretot les de desinfecció de l'embarcació. Aquesta desinfecció té per objectiu evitar la proliferació d'espècies invasores perjudicials per a l'hàbitat, com per exemple el musclo zebrat. Segons la conca on es vulgui navegar, aquesta declaració s'haurà de tramitar a l'Agència Catalana de l'Aigua (conques internes) o a la Confederación Hidrográfica del Ebro (conca de l'Ebre).