La regidoria de Cultura de Solsona obre la convocatòria d´ajuts per a associacions i col·lectius culturals del municipi per a l´exercici en curs. Les entitats sense ànim de lucre poden presentar la sol·licitud a l´Oficina d´Atenció Ciutadana a partir d´aquest dissabte, dia 12, fins al 12 de maig. Les bases que regulen aquestes subvencions, aprovades pel darrer Ple municipal, es mantenen idèntiques a les de l´any passat.

Les bases tenen per finalitat establir les condicions i el procediment per a la sol·licitud, la concessió, la justificació i el pagament dels ajuts. Aquestes línies de subvenció, que enguany també tenen una dotació pressupostària de la regidoria de Cultura de 8.000 euros, "tenen l´objectiu de fomentar la iniciativa ciutadana en activitats de caràcter cultural que es programin a Solsona i contribuir, així, a generar una societat més participativa i oberta", segons exposa la regidora, Sara Alarcón.

Igual que l´any passat, les entitats o col·lectius poden acollir-se a quatre tipus de subvencions: la directa o conveni, que s´emprarà sobretot en les col·laboracions pluriennals; l´ordinària, per a propostes concretes d´activitat amb caràcter anual i que s´atorgarà mitjançant concurrència competitiva; l´extraordinària, per a activitats puntuals no previsibles, i les aportacions a festes de barri. La justificació d´aquests ajuts es podrà presentar fins a final d´octubre. Per a qualsevol dubte o consulta, les entitats poden trucar a l´Ajuntament de Solsona, al telèfon 973 48 00 50.

Aquests ajuts tenen "una doble via de participació: de l´Ajuntament envers les activitats organitzades pel teixit associatiu i de les mateixes entitats en la programació i planificació de l´oferta organitzada pel consistori". En aquest sentit, la regidoria considera els convenis com una eina essencial de col·laboració entre l´Administració local i les entitats ciutadanes. Així mateix, les subvencions s´han d´entendre com un ajut a l´impuls de noves associacions i de nous projectes de les entitats.